Elazığ Belediye Meclisi Aralık ayı oturumlarına devam etti.

Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen Aralık ayı toplantılarının ikinci oturumunda gündem maddeleri görüşüldü.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından 11 haziran tarihinde ihalesi yapılan Cip Jeotermal alanı ile ilgili kiralama ve sözleşme haklarının EBUAŞ’a devredilmesi ile ilgili gündem maddesi, meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

Meclisin gündemine gelen Çarşı ve Rızaiye Mahalleri’nde bulunan alanların 5 yılık imar istimlak programına alınması ile ilgili gündem maddesi uzun süre mecliste tartışıldı.

 

GÜNDEM MADDELERİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddesi ile ilgili ilk sözü MHP’li Meclis Üyesi Behçet Susmaz aldı… Susmaz’a yanıt AK Parti’li Meclis üyesi Mehmet Tügen’den geldi. Karşılıklı konuşmalar uzun süre devam etti. Görüşmelerin ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SUSMAZ’IN İDDİALARINA TÜGEN TEK TEK CEVAP VERDİ

Meclis üyeleri, MHP’li Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın pazartesi günkü toplantıda Zafran Mahallesi imar planı üzerinde değişiklik yaptığı ile ilgili iddiaların araştırılması için konunun hukuk komisyonuna havale edilmesi ile ilgili gündem maddesini görüştü. Gündem maddesi ile ilgili ilk sözü alan MHP’li Meclis Üyesi Behçet Susmaz, konunun detaylı araştırılması için bir komisyon kurulması gerektiğini ifade etti.  İyi Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç da, Susmaz’a destek verdi. Konuyla ilgili AK Parti’li Meclis üyesi Mehmet Tügen iddialara tek tek cevap verdi.

Konuşmaların ardından gündem maddesi oylamaya sunularak, hukuk komisyonuna gönderilmesi kararlaştırıldı

VİDEO