Elazığ’ın ve Harput’un en önemli köylerinden biri olan Serince’de “Şüşnaz Kanlıgöl Kültür Etkinliği” gerçekleştirildi.

Programa; Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Şairler, yazarlar, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

“CIVIL CIVIL GÜNLERİNİ KAYBETTİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Serince Köyü Muhtarı Refik Alaca köy hakkında bilgi verdi. Alaca, maalesef eski cıvıl cıvıl günlerini kaybetmiştir. Özellikle 90’lı yıllardan buyana köyümüz kuraklık nedeniyle şehre göç vermiştir. Bu göç, Keban barajı gölünden getirilecek olan Serince köyü sulama projesiyle köyümüzün alt yapı ve üst yapı problemlerinin giderilmesiyle ve GSM operatörlerinin gelmesi suretiyle geriye dönecektir” dedi.

“DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIZ”

Köy Sakinleri adına konuşan Mehmet Akif Süt, “Bu eşsiz mirasın bizden sonraki nesillere aktarılması adına çok güzel bir etkinlik oldu. Bu sene birincisini düzenledik. İnşallah bundan sonraki senelerde daha güzelini daha organize bir şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı.  

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KÜTÜPHANEDİR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Anadolu bu coğrafyanın en önemli merkezlerinden biri ve Anadolu da bazı bölgeler kültür merkezi olması nedeniyle gerçekten tarihe ışık tutması bakımından çok önemli yerlerdir. Harput’ta bunların en önemli yerlerinden biri. Harput’un tarihine baktığımız zaman, Harput kültürüyle, kültürel varlıklarıyla kendi içinde barındırdığı değerleriyle adeta bir açık hava müzesi değeri taşır. Yetiştirdiği sanatkarları ve önemli kalemleriyle bizim için çok önemli bir arşiv özelliği taşır. Çok önemli bir kütüphanedir” dedi.

“HARPUT KÜLTÜRÜNÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR PARÇASI DA ŞÜŞNAZ KÖYÜDÜR”

Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez ise konuşmasında “baba tarafından Harputluyum, anne tarafından Şüşnazlıyım. Buranın kültürünü değerini çok iyi biliyorum. Bu bahçelerde oynadım, bu gölde yüzdüm. Dutun dibinde oturdum. Biz sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği, misafirperverliği ve en önemlisi vatan sevgisini burada gördük. Burada yaşadık ve burada örnek aldık. Köyümüz çok kıymetli bir köy. Harput kültürü Türkiye kültüründe çok önemli bir yer tutuyor. Harput kültürünün çok önemli bir parçası da Şüşnaz Köyüdür. Çünkü buradaki en büyük köyümüz Şüşnazdır. Bu etkinlik bu açıdan çok değerli olmuş. Umarım ilerideki yıllarda da devam eder” ifadelerini kullandı.

Programın Tertip Komitesi Üyesi Zekai Akılotu, programa katılanlara teşekkür etti.

Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu önemli bir değer, yazar Naci Onur ise Harput’un şiir geleneğinden bahsetti.

Ve daha sonra Manas Yayıncılık’ın üyeleri yazar ve şairler birbirinden güzel şiirlerini seslendirdi.

Etkinlik kürsübaşı programıyla sona erdi.

VİDEO