Elazığ’da faaliyet gösteren süt işleme tesisleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya ve gıda kontrol görevlileri tarafından denetlendi. Denetimler kapsamında işletme sahiplerine ve personellerine hijyen konusunda bilgilendirme de yapıldı.

Süt işletme tesislerini denetlediklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, il genelinde modern tesislerin olduğunu söyledi.

Denetimlerden memnun kaldığını dile getiren Karahan, “İlimiz esnasında işletmeden sorumlu Gıda mühendisinin konuya ve işletmesine hakim oluşu, işletmenin hijyen ve kalitesinde kullanılan makineler bizleri hayran bıraktı. Tabii ki ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunlar hakkında gerekli uyarılarımızı yaptık ve en kısa sürede gerekli düzeltmeler firma sahipleri tarafından yapılacak. İl Müdürlüğü olarak en büyük arzumuz, bu tür işletmelerin tam kapasite ile çalışarak sadece yurt içine değil yurt dışına da ürünlerini satmalarıdır. Bu konuda her zaman işletme sahiplerinin yanında olacağız” dedi.