Yabancı yatırımcılar, Elazığ’a gelmeye devam ediyor. Elazığ’a ilk olarak Dubaili yatırımcılar gelmişlerdi ardından Katarlı yatırımcılar gelmişti şimdi ise Suudi Arabistanlı yatırımcılar geldi.

Elazığ Valiliğinde yine önemli bir protokol imzalandı. Cidde merkezli Afrina Holding ile Elazığ’da besi hayvancılığı faaliyeti gösteren Sultanbeyli firması arasında işbirliği sözleşmesi imzalanarak Elazığ’a yatırım kararı alındı.

Elazığ Valiliğinde Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında düzenlenen toplantıya Suudi Arabistanlı İşadamları Halii Balbey, Abdullahannan Muhammed Balbey, Salah Balbey, Adil Raouf, Murat Gül, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ katıldı.

Suudi Arabistanlı işadamları Elazığ’da et ürünleri üzerinde yatırım yapmak için Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ ile protokol imzaladı.

“HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE BİR YATIRIM İÇİN BURADALAR”

Vali Çetin Oktay Kaldırım toplantıda yaptığı konuşmada, “Güzel bir yatırım için ilimize, bölgemize ciddi katkıları olacak hayvancılık sektöründe bir yatırım için buradalar. Ticaret Borsası Başkanımız Mehmet Ali beyle anlaşma yaptılar. Besi, hayvancılık noktasında yatırımlarına hemen başlamış olacaklar. İlimize bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.

KATARLI YATIRIMCILAR, YATIRIMA FABRİKA YAPARAK BAŞLAYACAK

Vali Kaldırım, bir hafta önce Katarlı yatırımcıların geldiğini,  Katarlı yatırımcıların yatırıma yeni bir fabrika yaparak başlayacaklarını söyledi.

“HAYVANCILIK ALANINDA YAPACAKLARI YATIRIMI İLK DEFA ELAZIĞ’DA YAPACAKLAR”

Suudi Arabistanlı işadamlarının, Cidde merkezli bir firmanın Elazığ’a gelip yatırım yapmasının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, “Cidde’de çok kaliteli işler yapıyorlar. Cidde de yaptıkları ikiz kule Suudi Arabistan’ın en prestijli projesi. Suudi Arabistanlı işadamları ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansında Genel Sekter iken Cidde’ye gittiğimizde tanışmıştık. İşlerini görmüş, kendilerini ziyaret etmiştik. Orada bölgeye davet etmiştik ama nasip burayaymış. Hayvancılık alanında yapacakları yatırımı ilk defa Elazığ’da yapmış olacaklar. Mehmet Ali Bey ilimizin işadamı duayenlerinden, Ticaret Borsası Başkanımız, yıllardan beri bu işi yapan yatırımcımız. Çok iyi iş birliği olan bu işi devam ettiren bir kişi” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM HEDEFLERİ 30 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAĞLAMAK. AMACIMIZ BÜTÜN BU YATIRIMIN ELAZIĞ’A YAPILMASI”

“Biz ilimizin hayvancılık tarım potansiyelini iyi biliyoruz, bu potansiyelin gelişmesini istiyoruz” diyen Vali Kaldırım, “Elazığ’ın bölgede hayvancılık sektöründe öncü olmasını, liderlik yapmasını istiyoruz. İlk yatırımları besicilik üzerine ama bunu süt hayvancılığı üzerinde de yatırım yapmak istiyorlar. Türkiye’ye yatırım hedefleri 30 bin büyükbaş yatırım sağlamak. Bizim amacımız bütün bu yatırımın Elazığ’a yapılması” şeklinde konuştu.

“ART ARDA YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”

Vali Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: “Organize sanayi çalışmamız var. Alt yapıları geliştirerek şehre ivme kazandırmak istiyoruz. Bölge önemli bir potansiyele sahip. Şehrimizin önemli bir cazibe merkezine dönüşmesini istiyoruz. Elazığ uluslararası yatırımda önemli hale gelmeye başladı. Yatırımcılar burayı tercih etmeye başladı. Art arda yatırımlarını söylüyorlar.

“CİDDE BİZİM ÖNEMLİ PARTNERİMİZ, ELÇİMİZ OLACAK”

Şubat ayında Cidde’ye gideceğiz. Turizm fuarına katılacağız. Cidde’de yatırımlarımızı, potansiyellerimizi tanıtacağız. Bölgeye yeni yatırımlar kazandıracağız. Cidde bizim önemli partnerimiz, elçimiz olacak. Suudi Arabistan’dan gelecek potansiyel yatırımlar için köprü görevi görecek.

“ELAZIĞ YATIRIMCILARA BAĞRINI, GÖNLÜNÜ AÇAN BİR ŞEHİR”

Biz yatırımcılara yeni yatırımlara imkan sağlayan kişiler olarak bakıyoruz. Elazığ misafirperver bir şehir. Gelen yatırımcılara farklı bakan bir şehir. Elazığ yatırımcılara bağrını, gönlünü açan bir şehir. Biz yatırımcılara bir değer kazanma olarak bakıyoruz.

“KENDİLERİNE ELAZIĞLI GÖZÜYLE BAKIYORUZ”

Kendilerine daha önce Gakgoş sertifikası vermiştik. Kendileri artık Elazığlı. Kendilerine Elazığlı gözüyle bakıyoruz.

Yatırımın ülkemize bölgemize ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Var olan yatırımları şimdilik bu, artarak devam edecek inşallah.”

“BU BAŞARI BİZİM BAŞARIMIZ DEĞİL SAYIN VALİMİZİN BAŞARISIDIR”

Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı açıklamada, “Bu başarı bizim başarımız değil Sayın Valimizin başarısıdır. Bu firma ile defalarca bir araya geldiler. Bizi bir araya getirdiler. İlimiz için faydalı ise biz buna evet dedik. Yabancı yatırım buraya gelmesi için bizim 45 bin metre yerimiz var. İnşallah bu yatırım Elazığ için hayırlara vesile olacak. Dumandağ ailesi olarak Elazığ içinde, dışında 40 yıldır ortaklıklarımız var. Ortak olduklarımızla hiç biriyle davalı, küsülü değiliz. Biz hakkımız kadar ortağını hakkını daha çok düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız her zaman Elazığ’adır. Elazığ en rahat para kazanan illerimizden birisidir.

“VALİMİZİN DİLİYLE “COME TO ELAZIĞ” DİYEREK YATIRIMCILARI ELAZIĞ’A DAVET EDİYORUZ”

Biz aile olarak bu işi yapmakta çok istekli değildik ama yabancı firmaları görünce, valimizin çalışmalarını görünce biz evet dedik. Diğer yatırımcıları da Elazığ’a davet edeceğiz. Valimizin diliyle “Come to Elazığ” diyerek yatırımcıları Elazığ’a davet ediyoruz” dedi.

“ELAZIĞ’DA BÜYÜK BİR POTANSİYEL GÖRÜYORUZ”

Suudi Arabistanlı İşadamı Halii Balbey de yaptığı konuşmada, “Sayın Mehmet Ali Beyle ortak olmaktan gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bu tür yatırımlar için yatırımcı olarak Elazığ’da büyük bir potansiyel görüyoruz. Bunun ana nedeni Türkiye et miktarının az olması ve bu sektöre büyük talep olmasıdır. Bu yatırımla birlikte büyük amaç, hedeflerimiz var. Türkiye’de her alanda yeterince yatırımlar mevcuttur. Onan dolayı biz Türkiye’yi seçmiş durumdayız. Özellikle et ürünlerinde Türkiye’nin bu bağlamda yeterince gelişmediğini, kendi kendini idame eden bir konumda olmadığını biliyoruz. Ana amacımız Türkiye’nin dışarıdan her hangi et ve et ürünü almaması, hayvancılığını geliştirmesi, kendi ihtiyacını karşılamasıdır. Bu uzun vade gerektiren bir yatırım ama kesinlikle amacına ulaşabilir.

“İSTEDİĞİMİZ AMACA ULAŞACAĞIMIZA EMİNİM”

Mehmet Ali Beyin deneyimleri ile istediğimiz amaca ulaşacağımıza eminim. Bunu Elazığ’dan başlatacağız. Bu ulaşılabilir bir hedef. Bu alanda yatımlar yaptığımızı, Elazığ’a büyük yatırımcı geldiğini kesinlikle herkes duyacak. Sayın Valimize, Sayın Mehmet Ali Beye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.