Şuurlu Öğretmenler Derneği'inden Açıklama

Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu basın açıklaması yaparak, eğitimdeki sorunlara değindi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği'inden Açıklama

2016- 2017 eğitim öğretim yılının sona erdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habib Karaçorlu ’da yaptığı basın açıklamasıyla, eğitimdeki sorunlara değindi.

Karaçorlu”Bugün itibariyle bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Devasa problemlerle birçok alanda aldığı eleştirilerle tam olarak belirlenmemiş hedefleri ve sistem karmaşası ile başlayan bu senede diğer yıllardaki

Gibi değişen bir şey olmadığını gördük. 80 milyonluk nüfusun 3’te 1’ini içine alan bu önemli meselenin problemleri maalesef ülke gündemimizde yer almadı. Eğitimin sorunları maalesef gündemimizde son sıralarda yer almakta. Dolayısıyla eğitimin problemleri ülke gündeminde yer almadığından üzerine gidilemedi, sorunlar çözülemediğinden bir öğretim yılı daha bitti. Ülke sorunlarına genel olarak bakıldığında bilgi yoksunluğu ve yeterli eğitimin alınamamasından dolayı kaynaklandığı görülmekte. Günümüzdeki mevcut eğitim sistemi Batıya göre yapılmıştır. Batı 1000 yıldır köklü yapımızla uyuşmamaktadır. Bu nedenle bu eğitim sistemi milletimiz tarafından benimsenip kabullenilememiştir ”dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habib Karaçorlu ,”Öğrencinin başarısının olgunlaşmasını sadece sınavlarda aldığı notlarla ölçerek başarılı veya başarısız olduğunu belirleyen sistem ne kadar gerçekçi ve başarılı olabilir? Aslında yapılan iş sadece öğretimdir. Eğitim değildir. Çocukların kafasını kuru bilgilerle doldurmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Davranışlarını olumlu yönde değiştirecek, geleceğe hazırlama konusundaki özelliklerden uzak olduğunu görüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin başarısını, sadece aldığı notlarla değerlendirmek, yeteneklerini notlarla değerlendirmek yanlış bir düşüncedir. Bu nedenle öğrencilerimize almış olduğu notlar ve karnelerden dolayı ailelerinin bir baskısının olmamasını bütün bu sonuçlarda velinin ve mevcut sistemin katkısının olduğunu biliyoruz ”diye belirtti.

Habib Karaçorlu “Eğitimin temeli ailedir, eğitim önce ailede başlar. Ailede öğrencinin, çocuğun alması gereken şefkatin başka bir yerde alınması mümkün değildir. Anasınıfının zorunlu yapılması yanlıştır. Çocuk 6 yaşına kadar ailesinin yanında eğitim almalı ve yetişmelidir. Ailesinin şefkatiyle büyümelidir. Kreş ve anaokuluna gönderilen çocuklar şefkat ve merhamet eksikliğinden dolayı mutsuz ve saldırgan olabilirler. Bundan dolayı anasınıfının zorunlu hale getirilmesinden vazgeçilmelidir.

Eğitimdeki bir diğer yanlış ise dil öğretimidir. İlkokul 2’ye kadar indirilen yabancı dil ’in maalesef ülkemizdeki eğitim almış insanlar tarafından konuşulamaması bilinmemesi ülkemizdeki yabancı dil çıkmazını göstermektedir”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137