Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞ-DER tarafından Peygamber efendimizin Hazreti Muhammed’in yeryüzünü teşriflerinin yıldönümü olan Mevlit kandili nedeniyle özel bir program düzenlendi.

Harput Derneği’nde düzenlenen programda konuşan Şuurlu Öğretmenler Dernek Başkanı Habib Karaçorlu, peygamberimizin insanlık için gönderilmiş bir rehber olduğunu kaydetti.

KARAÇORLU: İDRAK ETMEK AMACIYLA BU PROGRAMI DÜZENLEMİŞ OLDUK

Başkan Habib Karaçorlu, “Üstad Necip Fazıl’ın, müjdecim, kurtarıcım, peygamberim, efendim sana uymayan ölçü hayat olsa teperim dediği âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi son peygamber Hz. Muhammed’in doğduğu geceyi idrak etmek amacıyla bu programı düzenlemiş olduk. Peygamberimiz Allah’ın da buyurduğu gibi bizler için bir örnek bir model bir rehberdir. Onun 1480 sene önce getirmiş olduğu nizam o dönemi karanlıktan aydınlığa çıkartmış, dünyaya adaleti getirmiştir” dedi.

Programa katılan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Karateke, peygamber ahlakı ile ilgili bilgiler aktardı.

KARATEKE: AİLESİNE YARDIM EDERDİ

Dekan Yardımcısı Karateke, “Direkt peygamber efendimizin ahlakıyla ilgili programları açığınızda evet birçok şey görebilirsiniz. Ailesine yardım ederdi, yolda gidene selam verirdi gibi birçok ahlaki davranışı var ama ben ondan ziyade peygamber efendimizin gerçekten şahsiyet olarak birkaç örnek verdiğimde örnekler üzerinden bugün ki modern toplumun peygamber efendimizin yaşadıklarının acaba kaçta kaçını yaşayabileceğini, kaçta kaçına dayanabileceğini o toplum içerisinde kendisine yöneltilenlerin acaba yüzde kaçını kabullenebileceği noktasına örnekler vermek istiyorum. Bugünün modern insanı bunun yüzde kaçına sabredebilir” diye ifade etti.  

Doç. Dr. Karateke, Hz. Muhammed’in hayatı ile günümüz insanlarının yaşantısını kıyasladı.