Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafında düzenlenen “Yerel Eğitim Şurası” Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şuranın açılış konuşmasını yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Habip Karaçorlu, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, sosyal medya kullanıma dikkat çekti

Bu zorunlu eğitim meselesi karma eğitim meselesi ülkemizin çok büyük sıkıntıları bunlar bir an önce halledilmesi lazım bu sosyal medyaya çeki düzen verilmesi lazım internet kullanımına çeki düzen verilmesi lazım çocuklarımızın telefon bağımlılığını halledilmesi lazım.

Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, şuraya milli eğitim müdürlüğünden katılım olmamasını eleştirdi. Yaptığımız bu çalışmalarla ilgili mesajımızı vereceğimiz diğer taraf burada yok yani Milli Eğitim’den yetkililerin aslında burada olması gerekiyor yani biz eğitimle ilgili bir adım atıyorsak en azından bunları dinlemeleri gerekiyor ama maalesef bunları göremiyoruz.

ETSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, herkesin her konuda bilgisi olduğunu ifade ederek, eğitim sistemindeki eksikliklere değindi.

Toplumun yetişmesi için mutlaka şuurlu bir öğretmen camiasının yetiştirilmesi gerekir çünkü bu yetiştirilen öğretmenlere, yanlış pencerenden bakıldığı için biz sadece eğitim müfredatı ve eğitim sistemindeki değişiklikleri konuştuğumuzdan dolayı bir noktaya gidemiyoruz o yüzden bilinçli bir öğretmen yetişmesi lazım. Bunun için başta öğretmenlik meslek gurubunda alan üniversitelerin mutlaka öğretmenliği yüksek puanlardan almalı bunun ihtiyacı kadar öğretmeni üniversitelere alır ve öğretmenleri ders saatlerinin on beş saat değil yirmi beş saate çıkart ve  bir öğretmenin maaşın sekiz bin yapılması gerekir, insanların tıp tercihi yapmasının en büyük sebebi iş garantisi ve maaşın yüksek olması.

Eğitim Şurası Eğitimci – Yazar Selim Adar’ın değerlendirilmesiyle devam etti.

Ben şöyle yıllarca sordum arkadaşlarıma okulda mı, doğumla mı anne karnında mı, nikah ve evlilikle mi dediğim takdirde çoğunlukla doğumla veya anne karnında diyenler oldu ama ben diyorum ki tüm İslam alimlerinin ortak görüşü ve bilimsel olarak ta ispatlanmış olan nikah ve evlilikle başlıyor.