Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sert konuştu.

“CANI PAHASINA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN ARKASINDA YER ALARAK BU MÜCADELEYE KATILMIŞLARDI”

Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, önce Zeytindalı Operasyonunu değerlendirerek “ Ülkemiz kritik bir süreçten geçmektedir. Dün 17 – 25 yargı davası ile gezi parkı ayaklanması ile 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülkemizi kaos ortamı ile darbe girişimine girişenler ve bunların arkasında ki güçler yine boş durmamaktadır. Ülkemizin Kuzeyin de sınırımızın hemen yanında ülkemiz üzerin de emelleri olan güçler ve onların tetikçisi maşası TERÖR örgütleri cirit atmaktadır. TERÖR eylemleri ile ülkemizin sınır güvenliğini sınırlarımız aşarak ülkemizin içine taşıdıkları TERÖR ateşi ile vatandaşlarımızın can ve mal kaybının güvenliğini tehdit etmektedir. Bu sebep ile devletimiz bu TERÖR örgütüne karşı hem sınırlarımızın içinde hem de sınırlarımızın dışında bir mücadele başlatmıştır. Fırat kalkanı ile başlayan bu mücadele şimdi de Zeytin dalı operasyonu ile devam etmektedir. Milletimiz tüm unsurları ile bu operasyonu desteklemektedir. Sağlık çalışanlarımız ülkemiz için de gerçekleştirilen TERÖR ile mücadele dev canı pahasına güvenlik güçlerimizin arkasında yer alarak bu mücadeleye katılmışlardı ”ifadelerini kullandı.

“TERÖR MÜCADELESİNİ BİLEMEYECEK CEHALETTEKİ KİŞİLERİN BAŞKALARINA AKIL VERMEK HADLERİNE DEĞİLDİR”

Ardından sert konuştu, Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamayı kınadı ve ekledi “tabipler birliğinin başındaki Türk ibaresinin çıkarılmasını istiyoruz şeklinde konuşan “ Şimdi de sınırlarımızın ötesinde ülkemizin birlik ve beraberliğini savunmak için üstlerine düşeni yapmaktadırlar. Türkiye sevdamız vatan için kavgamız. Ülkemizin en kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütleri TERÖR dili kullanarak TERÖR savunuculuğu yapmaktadır. Bu örneklerden biri de Türk tabipler birliğidir. Milli konularda milletimiz ve temsil ettiği hekimlerimiz yanında duruş sergilemeyen Türk tabipler birliği yaptığı açıklama ile TERÖR ile mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık sen olarak bu konu açıklamasını şiddetle ve nahlet ile kınıyor. TERÖR ve TERÖR örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Savaş ile TERÖR mücadelesini bilemeyecek cehaletteki kişilerin başkalarına akıl vermek hadlerine değildir. Devlet arasında ki silahlı mücadeleye savaş TERÖR unsurlarını yok etmeye yönelik yapılan mücadeleye ise TERÖR ile mücadele denir. TERÖR örgütlerine karşı yapılan operasyonlarını savaşı demek iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır” diye söyledi.

“NEDEN DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNMEKTEDİR”

“Güvenlik güçlerimiz karşısında neden sustunuz?” diyen Karataş, yetkililere seslenerek “ Ülkemizin can ve mal güvenliğine kast eden terör saldırıları güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımızı haince kebece katletmesi karşısında neden dut yemiş bülbüle dönmektedir” diye konuştu.

TÜRKİYE SEVDAMIZ VATAN İÇİN KAVGAMIZ

“Türkiye sevdamız vatan için kavgamız” ifadelerini kullanan Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, “hekimlerimize sesleniyoruz; terör savunucuları meslek örgütlerine karşı tepkilerini göstersinler” dedi.