Tahir Öztürk Seza Çimento Fabrikasını Ziyaret Etti

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Baskil’de ki Türkiye’nin en çevreci fabrikalarından biri olan Seza Çimento Fabrikasını ziyaret etti. Milletvekili Öztürk, ziyaretinde fabrikanın çevre dostu olmasına ve şehre olan istihdam katkısına dikkat çekti.

Tahir Öztürk Seza Çimento Fabrikasını Ziyaret Etti

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, bölgenin en büyük özel yatırımlarından biri olan Baskil'deki Seza Çimento Fabrikası'nı ziyaret etti. 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’e ziyaretinde Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da eşlik etti. Milletvekili Öztürk’ü ziyaretinde Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık karşıladı.

ÖZTÜRK; DOĞUDA HERKES GELİP HİZMET YAPMAK İSTEMİYOR

Seza Çimento Fabrikasıyla ilgili açıklama yapan Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, “Önceden fabrikanızı dışarıdan görmüştüm şimdi yakinen bilgi alınca Elazığ için çok büyük sanayi olduğunu gördüm. Teşekkür ederim. Ülke için çimento sektöründe söz sahibi olmanız da ayrı bir güzellik. Ülkede ciddi manada yol, inşaat, konut ihtiyacı olduğu sürece çimento sektörüne her zaman ihtiyaç olacaktır. Siz doğru bir yatırım, doğru bir sektör seçmişsiniz. Bu konuda sizi tebrik ediyorum. Ekibinizi de ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü ekip çok önemli. Para bulabilirsiniz, iyi bir tesis de yapabilirsiniz ama ekip her şeyden önemli. Ekiple kuruluştan beri beraber olmanız, buraya kadar getirmeniz hakikaten büyük bir başarı doğru bir karar. Biz sanayicileri tebrik ediyoruz. Sanayicilik doğuda çok zor. Teknik açıdan, idari açıdan yetenekli kadro bulmak çok zor. Siz o kadroyu sağladınız. Ayrıca teşekkür ediyoruz. Doğuda herkes gelip hizmet yapmak istemiyor. Demek ki siz imkânları sağladınız, insanları da menün ettiniz. Moralleri de var. Ekip işiyle başarı olacak. Ekibiniz olmazsa başarılı olamazsınız” dedi.

 

ÖZTÜRK; ELAZIĞ’DA BÖYLE BİR SANAYİ TESİSİ YOK

Elazığ’da bu çapta sanayi tesisinin olmadığını vurgulayan Elazığ Milletvekili Öztürk, “Elazığ’da bir numara sektörsünüz.  Sanayicilik hakikaten kolay değil. Sizin içinde bir tecrübe olacaktır. Türkiye’de çimento fabrikaları arasında söz sahibi olabilmek, pazarda pay alabilmek hakikaten zor bir olay. Tabi siz zoru başarmışsınız. Daha da iyi olacak inşallah. Kapasiteyi de arttırırsınız. Bu konuda ben de sanayiden gelen biri olarak, milletvekili olarak sizin her zaman yanınızdayım. Her zaman destek olmaya mecburuz. Çünkü siz bizi seçtiniz, güvendiniz. Biz de size her zaman o konuda destek olmak zorundayız. Biz siyasi olarak, milletvekili olarak sanayicileri desteklemezsek, bizim yardımımız onlara olmazsa onların ciddi manada sıkıntıları olabilir. Çünkü siyasilerin sanayide bölgesel yatırımcılara, il bazında yatırımcılara çok büyük destek olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK; HİÇBİR FABRİKADA BUKADAR DUYARLILIK YOK

Fabrikada son teknolojinin kullanıldığının altını çizen Tahir Öztürk, “Son teknolojiyi getirmeniz, çevreye duyarlı olmanız da çok önemli. Hiçbir fabrikada bu kadar duyarlılık yok. Çevre konusunda ve teknoloji konusunda duyarlılık yok. Son senelerdeki en büyük, en güzel teknolojileri getirmişsiniz. Belki pahalı oldu ama en güzeli, en iyisi oldu. Bana göre pahalılık geçicidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

ÖZTÜRK; ÇEVRE DUYARLILIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Çevreye duyarlılığın çok önemli olduğunu hatırlatan Elazığ Milletvekili Öztürk, “Çevre çok önemli. Biz o konuda Elazığ çimento fabrikasında sıkıntıyı yaşıyoruz. Sizin şehir merkezinde olmamanız ayrı bir avantaj ama yine de çevreye bu kadar duyarlı olmanız, son teknolojiler çok güzel bir olay. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Hayırlı kazançlar nasip etsin. İnşallah bundan sonra da daha güzel tesisler nasip olur” dedi.

ÖZTÜRK; EKİBİNİZ GAYET ÇALIŞKAN

Fabrikanın şehre istihdam konusunda sağladığı desteğe de dikkat çeken Milletvekili Tahir Öztürk, “Elazığ halkı olarak biz sevinçliyiz. Elazığ halkı adına da tebrik ediyoruz. 450 insana iş imkânı sağladınız. Bu çok önemli bir olay. Elazığ’daki tesislerde bu kadar istihdam oranı yok. İnşallah daha iyi olacak. Kapasite de artar. 15 ay içerisinde pazardan pay almanız çok güzel bir olay. Çünkü çimento sektöründe her sektörde olduğu gibi acımasız rekabet var. Sizin de yeni olmanız, pazardan pay almanız, civar illere vermeniz hakikaten güzel. Demek ki ekibiniz gayet çalışkan, işi biliyor. Ekip çok önemli. Sizi tebrik ediyorum. Allah yar yardımcınız olsun” diyerek bu gibi tesislerin sayısının artmasını temenni etti.

AKMURAT; ÇEVRE DOSTU BİR FABRİKA

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ise “Benim içim çok rahat. Güzel, hoş bir yatırım. Yöneticilerin içini rahat olması lazım. Yerleşke olarak tarım ve insanın yaşadığı bir bölge. Allah’a hamdolsun seyrettik izledik. Burada yaklaşık 2 yıldır üretim var. Söylendiği gibi gerçekten çevre dostu bir sanayi tesisidir. Ben yürekten tebrik ediyorum. Buraya sunmuş olduğumuz katkının boşa gitmediğini görmek, vicdanlarda sorumlu tutabilecek bir şeyle karşı karşıya olmamız beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Teşekkür ediyorum. Bol kazançlar sağlanmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

  

PROF. DR. AÇIK; ELAZIĞ’IN KALKINMASINA KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK

Seza Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Tahir Öztürk ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’a teşekkür ederek, “Bu anlamlı ve destekleyici ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın vekilim her zaman sanayicinin, esnafın, yatırımcının yanında olmuştur. Girişimcileri ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş ve sorunlara yönelik de çözüm önerileri örnek oluşturmuştur. Bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Biz bu fabrikayı bu yörede hem bölgemize istihdam kazandırmak hem de yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla kurduk. Fabrikamız yaklaşık 19 aydır hem üretim yapmakta hem de satış yapmaktadır” dedi.

HEYET FABRİKAYI GEZDİ

 Açıklamaların ardından Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve beraberlerindeki heyet Prof. Dr. Yasemin Açık’la birlikte fabrikayı gezerek çalışma sistemi hakkında bilgi aldılar…

 

ÖZTÜRK; ELAZIĞ HALKI NE KADAR İFTİHAR ETSE AZDIR

 Fabrikayı gezdikten sonra açıklama yapan Milletvekili Tahir Öztürk, “Baskil’deki çimento fabrikası Elazığ ve ülke için çok büyük bir sanayi tesisi. Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Gezdik çok büyük bir tesis. Hem çevreye duyarlı hem de son teknolojiyi kullanmışlar. Elazığ halkı, Baskil halkı ne kadar iftihar etse azdır. Bizim temennimiz bu gibi sanayicilerin, işadamlarının Elazığ’da, Baskil’de diğer ilçelerde tesisler yapmasını temenni ediyoruz.  Ülke ekonomisine, Elazığ ekonomisine çok büyük faydası olacaktır. İstihdam açısından çok büyük faydası var. 450’ye yakın işçi çalışacak. Bu büyük bir rakamdır. Bu tür tesislerin, sanayilerin Elazığ’da, ilçelerinde olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet künkül
mehmet künkül - 7 yıl Önce

KEŞKE serpil bulutun yerine yasemin hanımı aday gösterseydiniz AKP GENEL merkezi söz verdiniz sözünüzde durmadınız.saygılarımla

Mert
Mert - 7 yıl Önce

Elazığda nitelikli çalışan sayısı az değil ancak bunları istihdam edebilecek nitelikli işadamı sayısı az, bunu büyük oranda becerebilen az sayıdaki firmada yok değil, örneğin illimizde faaliyet gösteren ulusal ölçekli bazı firmalar gibi, Yasemin Hocamızda bunu başarabilen az sayıdaki insandan birisi, sonuç nitelikli çalışan kurumsallaşmayı, kurumsallaşma ise başarıyı getirir.

Mert
Mert - 7 yıl Önce

Bu arada keşke vekillerde tavassutlarını nitelikli insanlardan yana kullansalar, Elazığ da adam Müdür ,Müdürü olduğu Turizmin can damarı bir bina 1 yıldan fazladır basit bir restorasyon ihtiyacı dolayısıyla kapalı, Elazığ da niteliksiz müdürler ordusu var.

SIRADAKİ HABER

banner137