Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk referandum çalışmaları kapsamında bu gün parti teşkilatı ile birlikte Malatya yolunda ki esnafları ve imalatçıları ziyaret etti. Anayasa ve referandum çalışmalarına buradan başladık. Yasin Mobilya da açıklamalarda bulunan Öztürk, “Bu güzergâh da ben bile bu kadar imalatın olduğunu tahmin etmiyordum gördüğüm de iftihar ettim mobilya sektörünün ve ev sektörünün ciddi manada imalatın olması gerçekten Ankara, İstanbul, İnegöl ile yarışır olması bizi gerçekten mutlu etti. Temennimiz bunların sayısının artması ve gelişmesi bizde siyasetçiler olarak hükümet olarak iş adamlarımıza yardımcı olacağız.”

“16 Nisan Milat Olacaktır”

16 Nisandan sonra da sıkıntıları hep beraber konuşarak çözmek zorunda olduğumuzu dile getiren Öztürk, “Ben inanıyorum anayasa çalışmalarında 22 il gezdim. Elazığ muhtelif yerlerinde iş adamı sanayici her kesimdeki insanlarla görüştüğümde anayasa oylamasında referandum da evet oylarının ciddi manada artış olacağını halkımızın zaten kendi düşünceleri ile kullanması bizim için önemli fakat biz inanıyoruz şuna çünkü bizim için ülke geleceği için 16 nisan çok  önemli neden önemli derseniz 16 nisan milat olacaktır 18 madde var bu maddelerin bazılarını diğer partiler vatandaşa yalan yanlış şekilde anlatmakta biz şöyle diyoruz kitapçığı alın okuyun neden hayır neden evet dediğinizi bilin diyoruz. Oylarınızı bilerek bilinçli verin halkımız zaten maddeleri bizden daha iyi biliyor zaten bizde sorularına cevap veriyoruz.”

“Biz Evet Demeden Vatandaşımız Evet Diyor”

Yeni sistemde cumhurbaşkanının hem halka hem de meclise karşı sorumlu olduğu söyleyip, “Biliyorsunuz cumhurbaşkanımızı halkımız seçti ve 5 yılda bir halkımıza hesap verecek ve seçime gidilecek. Cumhurbaşkanımız her yaptığı faaliyette halkımıza ve meclise karşı sorumlu. Biz zaten evet demeden vatandaşımız bize evet diye cevap veriyor halkımız huzur istiyor refah istiyor ben inanıyorum halkımız bilinçli geleceğini de düşünüyor bu yüzden şimdiden halkımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.