Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrası yeni millet bahçelerinin bir bölümü geçtiğimiz hafta açılırken, müjdeli haber Elazığlı Genç bürokratlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Talha Türkoğlu’ndan geldi.

Eski Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yerine yapılacak olan Elazığ Millet Bahçesi konusunda daha hızlı ve etkin hareket edilmesi adına, Elazığ Milletvekillerinin de desteğiyle bir takım girişimlerde bulunduklarını kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Talha Türkoğlu “Elazığ Millet Bahçesinin ikinci 100 Günlük Eylem Planı programına çok büyük bir ihtimalle alındığını ve diğer projelerin de belirlenmesiyle yakın zamanda kamuoyuna resmi açıklama yapılacağını” müjdeledi.

“BU EYLEM PLANI ÇALIŞMALARI HALKIMIZLA PAYLAŞILACAK”

Elazığ Millet Bahçesi konusunda kendisinin bakanlık çalışmalarının hızlandırılması anlamında, ilimiz milletvekillerinin de bürokratik işlemleri hızlandırmak adına çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Talha Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklama ’da “26000 metrekareye kurulacak olan Elazığ Millet Bahçesi projesi konusunda Bakanlığımız son derece hassas davranıyor. Bunlardan bir bölümü ilk 100 günlük eylem planı çerçevesinde tamamlanarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle geçtiğimiz hafta açıldı ve halkımızın hizmetine sunuldu. İlimiz milletvekillerinin de sıkı bir takipçisi olduğu bu konuda Elazığ Millet Bahçesi Projesinin ikinci 100 günlük eylem planına dahil edilmesi adına çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve inanıyorum ki yakın bir zamanda bu eylem planı çalışmaları halkımızla paylaşılacak. Bundan sonraki süreçte de ihalesini gerçekleştireceğiz ve yapımına başlayacağız ”dedi.

“YAPILACAK OLAN MİLLET BAHÇESİ ADINAN SÖZ ETTİRECEK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde şehirlerimizde yapılmaya başlanan Millet Bahçelerinin her birinin ayrı bir güzellikte olduğunu belirten Hemşerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Talha Türkoğlu, “ilimize yapılacak olan Millet Bahçesinin adından söz ettirecek örnek bir çalışma olması adına yoğun bir gayret gösterdiklerini” ifade etti.