Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak’ta yaşanan Elazığ depreminin ardından yapılan TOKİ konutlarını incelemek üzere Elazığ’a geldi.

Elazığ’da gün içerisinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, akşam saatlerinde Elazığ’dan ayrıldı.

Bakan Murat Kurum, Elazığ’dan ayrılmadan önce ziyaretiyle ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

KURUM: 2 BİN 500 KONUT TESLİME HAZIR HALE GELDİ

Her mahallede bir projenin yükseldiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Tüm Elazığlı hemşehrilerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kanal Fırat Televizyonu aracılığıyla selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Tabi depremden sonra vatandaşlarımıza Elazığ’da, Elazığ tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü, deprem dönüşümünü yapacağımızı ve hızlı bir şekilde de konutların teslimini yapıp vatandaşlarımızın sağlam, güvenli konutlarda oturtacağımızı ifade etmiştik. Hem Mustafapaşa’da hem Abdullahpaşa’da hem Rüstempaşa’da, Kızılay’ımızda, Çatalçeşme’mizde bugün baktığımızda hemen hemen her ilçemizde her mahallemizde bir projemiz yükseliyor. Toplamda 19 bin 500 konutluk bu dönüşümün 2 bin 500 konut teslime hazır hale getirildi şu an itibariyle. Bugün hem konutlarımızı, biten işlerimizi yerinde görme fırsatı yakaladık” dedi.

“YIL SONUNA KADAR 8 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ”

Sık sık istişare ettiklerini belirten Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızla, milletvekillerimizle, yereldeki dinamiklerimizle istişare etmek suretiyle hızlı bir şekilde bu süreci yönetmeye gayret gösteriyoruz. Yılsonuna kadar inşallah 8 bin konutu tamamlayıp söz verdiğimiz şekliyle de tapular halinde vatandaşlarımıza konutları veriyor olacağız. Bittiğinde hem daha kıymetli, hem daha yaşanabilir sosyal alt yapısı olan, içinde her türlü sosyal donatıyı barındıran önemli bir yerleşim alanını inşallah inşa etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


 

KURUM: ELAZIĞ’IN BÖLGEDE CAZİBE MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ

Elazığ’ın bölgesinde bir cazibe merkezi olmasını istediklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Cumhurbaşkanımız an be an süreci takip etmektedir ve sürece ilişkin detaylı bilgiyi kendisi bizlerden almaktadır. Biz istiyoruz ki Elazığ hakikatten bölgede bir cazibe merkezi olsun. Bu noktada her türlü potansiyeli var. Hem ulaşım noktasında hem istihdam noktasında nüfusun artışı noktasındaki Elazığ’ın duruşunu biz her zaman biliyoruz. Tüm Türkiye biliyor. Buradaki milli duruşu, yerli duruşu ve Elazığ’ın bölgemiz adına, ülkemiz adına ne kadar önemli bir il olduğunu bilerek, üstüne titreyerek hareket ediyoruz. Bizde artık bir Elazığlı olduk. Valilik defterine bugün arkadaşlarımız diyorlar ‘en çok imza atanlardan birisiniz’ evet biz bundan şeref duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz, onur duyuyoruz. İnşallah en güzelini, en iyisini layık eden, layık olan Elazığlı kardeşlerimize projelerimizi tamamlayıp, sözlerimizi yerine getireceğiz. Onların o sağlam, güvenli konutlarına girdiğindeki mutlulukları, o enkaz altında vatandaşlarımızın kaldığındaki feryatlarını, figanlarını artık bırakıp yerine mutluluk gözyaşlarının döküldüğü bir sürece şahit olacağız. Tek amacımız, tek isteğimiz onların duasını almaktır. O anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

KURUM: BİR HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANAN KONUTLARIN TESLİMİNİ YAPACAĞIZ

Yapılan konutların anahtar teslim tarihi ile ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, “Anahtar teslimleri Sürsürü’de ilk etapta 6 ay gibi bir kısa sürede yaptık. 179 konutun teslimlerini yaptık. Bundan sonraki süreçte Çatalçeşme’de yine Yazıkonak’ta, Bızmişen’de, Karşıyaka’da, Akçakiraz’da bugün gezdiğimiz konutları bitirme aşamasına geldik ve toplamda 2 bin 500 konutumuz bitirilmiş durumda. Bir hafta içerisinde inşallah vatandaşlarımıza o alanlarda da teslimlerimizi yapacağız. Akabinde diğer alanlarımız da bitiyor. Söz verdiğimiz gibi yılsonuna kadar 8 bin konutu yapacağız. Diğer mahallelerimizde yerinde uygulamalarımız devam ediyor. Oldukça güzel. Hem Mustafapaşa’da, hem Rüstempaşa’da hem Abdullahpaşa’da bugün üçünü de yerinde görme fırsatı yakaladık. Bittiği zaman çok önemli yerleşim alanları olacak. Çok değerli yerleşim alanları olacak. İnşallah şimdiden tüm konutlarımız yeni sosyal donatılarımız, okullarımız, camilerimiz Elazığlı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KURUM: ELAZIĞ’IMIZI ÖNEMSİYORUZ

Elazığ’ı çok sevdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Biz gelmeye devam edeceğiz. İnşallah onları yeni sıcak yuvalarına kavuşturduğumuz zaman o mutluluğu bizde onlarla birlikte yaşayacağız. Çünkü onların en acılı gününde de beraberdik. İstiyoruz ki en mutlu günlerinde de beraber olalım. Biz Elazığ’ımızı seviyoruz, Elazığ’ımızı önemsiyoruz. Bu çerçevede de inşallah çalışmalarımızı yapıp en kısa zamanda vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.