Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde şehrin istihdam oranına önemli bir katkı sağlayacak fabrikanın yapım çalışması devam ediyor.

Tekstil alanında Elazığ’daki önemli yatırımlardan biri olacak olan SMM Tekstil Fabrikası’nın yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Fabrika tamamlandığında 2 bin Elazığlı istihdam edebilecek. Çalışmaları süren fabrikanın ilk etabı ise yakın bir tarihte açılacak. Fabrika yetkilileri ilk etabın açılış tarihi olarak 5 Nisan tarihini gösterirken, diğer etaplar da tamamlandıkça kısa süre içerisinde hizmete girecek.

VALİ KALDIRIM FABRİKAYI İNCELEDİ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da bugün O fabrikayı ziyaret etti. Vali Çetin Oktay Kaldırım’a Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk de eşlik etti. Fabrikada incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, fabrika müdürü Halil Toppınar'dan bilgi aldı.

“İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Fabrikayla ilgili açıklama yapan Vali Kaldırım, “inşaatı devam eden ve tam kapasite faaliyete geçtiğinde ilimize 2000 kişiyi aşkın istihdam sağlayacak olan SMM Tekstil yatırımını yerinde inceledik... İlk etabı 5 Nisan’da açılacak olan bu önemli yatırım ilimize hayırlı olsun...” dedi.