Tamı tamına 50 tane! Görenler hayret ediyor

Elazığ’da 40 yıl oto dönüşüm işi yapıp emekli olan Selami Günaydın, 14 yaşında başladığı mesleğinden kopamayınca hobi olarak aralarında 1970 model otomobillerin de olduğu 50 aracı evinin bahçesine yerleştirdi.

Tamı tamına 50 tane! Görenler hayret ediyor

40 yıldır oto dönüşüm işi yapan 2 çocuk babası 54 yaşındaki Selami Günaydın, emekli olduktan sonra işinden bir türlü kopamadı.

Günaydın, 50 eski aracı Baskil yolu üzerindeki yazlık evinin bahçesine getirdi.

Birçoğu çalışır halde olan araçlara gözü gibi bakan Günaydın, onları temizleyip elden geçirerek eski günlerini yad ediyor.

Günaydın, gününün büyük bir bölümünü evin bahçesinde araçları ile geçiriyor.

İçinde 1970 yılların gözdesi ’Anadol’lardan da olan koleksiyonluk araçların olduğu bahçeyi görenler ise ilk başta hurdalık zannediyor.

GÜNAYDIN: HERKESİN BİR HOBİSİ VAR, BENİM DE BUDUR

Yazlık evinde bahçe ve araçlarla uğraşan Selami Günaydın, “Buradaki araçların eksikleri olduğu zaman eksiklerini sağlam olanlardan alıyorum. Zaten birçoğu çalışır ve yürür durumda. Severek yapıyorum. Herkesin bir hobisi var, benim de budur. Ben işimi ve mesleğimi sevmemiş olsam zaten buna girmem. Emekli olmuşum, mesleğimi sevdiğim için yapıyorum, zevk alıyorum. Yol cadde üzeri olduğu için kimisi gelip ’hurdacı mısın, bana parça ver’, kimisi de gelip ’sen ne iş yapıyorsun’ diyor. Bu beni biraz sıkıyor ama diğer taraftan hoşuma gidiyor, çünkü işim bu” dedi.

GÜNAYDIN: HOŞUMA GİDİYOR

Gün boyu araçlarla uğraştığını aktaran Günaydın, “Ben burada kendi kendime tulumumu giyinip arabanın dibine yatıyorum. Kendi kendime burada boya yapmaya çalışıyorum. Birdenbire kopamıyorum. Bunlar zaten çalışır vaziyette. Altta yerim var. Nasip olursa bunları hizaya alacağım. Bunların yılda bir cilaları, motor bakımlarını yapacağım. Çekicim de var zaten, götürüp sanayide burada yapılmayan bakımlarını yaptırıp tekrar buraya getireceğim. 2 tane oğlum var, onlar geri dönüşüm işine bakıyorlar. Ben kendimi emekli ettim. Ben işimi ağaç, çiçek gibi şeylere dönüştürdüm. Hobi mi dersin, mesleğini seviyor mu dersin, 14 yaşından beri bu işi yaptığım için kopamıyor mu dersin, hoşuma gidiyor yani" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

gereksiz ve masraflı bir hobi. engelliler haftasında klasik otomobil aradık, koskoca elazığ da 2 tane zor bulduk. demek ki bu yüzden miş..

Yasemin Öz
Yasemin Öz - 5 yıl Önce

Size hayran kaldım yaşama sevincinize bilhassa... Hayatınızı yaşayın Selami Günaydın.
Mehmet bey ben size .. sizin yaşadığınızla bu konu ne alaka! demek istiyorum .

Sana ne yararı va hurdaların
Sana ne yararı va hurdaların - 5 yıl Önce

Buda densizliğin bir çeşidi. Çoluk çocuğunun nafakasını hurdalara harcayan bir zat.

Burak
Burak @Sana ne yararı va hurdaların - 5 yıl Önce

Senin yaptığın da densizliğin bir çeşidi. Hiç tanımadığın bir insan hakkında nasıl böyle konuşuyorsun? Bu bir yaşam tarzı, hobi, tutku. İnsanlar geçmişe özlem duyuyor, eski yaşanmışlıklarını unutmuyor, eskiye önem veriyor. Çocuklarının nafakasını dillendirecek kadar densizlik yapıyorsunuz, kalkmış densizlikten bahsediyorsunuz. İnsanlar size göre mi yaşayacak? Bir şey yaparken size mi soracak? Başkasının yaşamına müdahale hakkını nerden buluyorsunuz? Ne sanıyorsunuz kendinizi?

SIRADAKİ HABER

banner137