4-8 Ekim 2017 tarihileri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Elazığ Tanıtım Günleri yoğun ilgi ve katılımla tamamlandı. Tanıtım günleri boyunca Elazığ TSO standında ziyaretçileri ağırlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederek, Elazığ adına önemli bir etkinlik yapıldığını vurguladı.

"İlimizin etkili tanıtımlara ihtiyacı var"

Tanıtım Günlerini değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “İlimizin çok zengin kaynakları, yatırım imkanları, yerel ürünleri, kültür ve sanatı, mutfağı, musikisi ve potansiyel kaynakları olmasına karşın bu avantajlarını üretim ve istihdam anlamında yeterince değerlendirememektedir. Burada en önemli sorunlardan biri tanıtım yetersizliği hususudur. İlimizin gerek ülke içinde gerekse yurt dışında çok etkili ve programlı bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Bu tür faaliyetler devamlılığı konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kararlılıkla desteklerimiz ve girişimlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

"Çok yoğun bir ilgi görmüştür"

Ankara Tanıtım Günlerini değerlendirecek olursak, öncelikle genel anlamda çok yoğun bir ilgi görmüştür. Beklentinin üzerinde bir katılımın olduğu organizasyonda ilimiz, tarihi, doğal güzellikleri, yer altı kaynakları, yöresel ürünleri, mutfağı, üzümü, bademi, orciği, peyniri, ağın leblebisi, kayısısı, dutu, musikisi gibi bir çok değeri ile en güzel şekilde tanıtılmıştır. Ankara’nın bir çok merkezi noktasında tanıtım günleriyle ilgili görseller dikkat çekmiş ve katılımın çok ciddi boyutlara ulaşmasına vesile olmuştur.

Tanıtım günlerimize, TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Şuay Alpay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Sayın Cevdet Yılmaz ile Sayın Mustafa Ataş, TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, Sayıştay Başkanı ve Merkez Bankası Genel Müdürü gibi çok sayıda üst düzey bürokratlar, Siyasi parti temsilcileri, çok sayıda milletvekili, eski bakanlar, Elazığ’da görev yapmış valiler , Vali Yardımcıları ve kaymakamlar, çeşitli illerdeki Elazığ Vakıf ve Dernek Başkanları, İşadamları, kültür ve sanat camiası, medya mensupları, sivil toplum kuruluşları, Ankara’da yaşayan Elazığlılar ve Elazığ sevdalıları ile çok sayıda vatandaşımız katılmışlardır.

"Valimiz, yorulma bilmeden etkinliğin en güzel şekilde sonuçlanmasına gayret göstermiştir"

Tanıtım günleri süresince Odamız standı çok yoğun bir ilgi görmüş ve gelen tüm ziyaretçilerimizle bir bir ilgilenilmiştir. Elazığ yatırım fırsatlarını içeren tanıtım CD’leri ile ilimizin yöresel değerleri tüm ziyaretçilerimize takdim edilmiştir. Yine Elazığ Valiliğimizin standında Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım etkinlik boyunca yorulma bilmeden etkinliğin en güzel şekilde sonuçlanmasına gayret göstermiştir. Belediye standımızda da Sayın Belediye Başkanımız yine aynı şekilde etkinliğe önemli bir katkı sağlamıştır.

Ziyaretçilerin büyük takdir ve beğenisini gören Elazığ Tanıtım Günlerine büyük emek veren Sayın Valimiz Başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere, katılımcı firmalarımıza ve kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, medya mensuplarına ve tüm ziyaretçilerimize kalbi teşekkür ve şükranlarımı saygılarımla arz ediyorum” dedi.