Elazığ Tanıtım Günleri 4 – 8 Ekim tarihleri arasında Başkent Ankara’da gerçekleştirilmişti.

5 gün boyunca Atatürk Kültür Merkezi’nde süren Elazığ tanıtım günleri etkinliğine 250 bin kişinin katıldığı belirtilmişti.

 

BİNGÖL GÜNLERİ İSTANBUL’DA

Elazığ tanıtım günlerinin ardından 11 Ekim tarihinde İstanbul’da komşu şehir Bingöl’ün tanıtım günleri etkinliği başladı. İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik alanında yapılan Bingöl Tanıtım Günleri etkinliğinde Bingöllüler şehirlerini tanıtmaya başladı.

 

MALATYA GÜNLERİ ANKARA’DA

Daha sonra 12 Ekim tarihinde de Başkent Ankara’da Malatya Tanıtım Günleri başladı. Komşu şehir Malatya da; Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Elazığ’dan sonra Ankara’ya stantlarını kurdu. Ankara’daki Malatya Tanıtım Günleri 4 gün sürecek ve 15 Ekim tarihinde sona erecek.

Elazığ, Bingöl ve Malatya Tanıtım Günlerinin arda arda yapılması, Elazığ Tanıtım Günleri açılışının ne kadar görkemli yapıldığını da gün yüzüne çıkardı.

 

VALİ KALDIRIM YOĞUN ÇABA SARF ETMİŞTİ

Başkent Ankara’da gerçekleşen Elazığ Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına çok sayıda protokolden isim katılırken Bingöl ve Malatya Tanıtım Günleri’nde öyle olmadı. Katılımcılarla ilgili açılış töreninden önce açıklama yapan ve üst düzey isimlerin açılışa katılması için yoğun çaba sarf eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Cumhurbaşkanımızın Yurt Dışı gezisi olmasaydı çok daha bakan katılacaktı ama Cumhurbaşkanımızın gezisi nedeniyle bakan katılımında sayı biraz düşük olacak" demişti.

 

ELAZIĞ GÜNLERİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Ankara’da düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri Etkinliğinin açılışına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Mustafa Ataş, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda bürokrat ve siyasetçi katılmıştı. Elazığ Tanıtım Günleri açılışının ardından da 5 gün boyunca Bakanlar, Bürokratlar ve Siyasileri ağırlamaya devam etmişti.

BİNGÖL GÜNLERİNE BİR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

11 Ekim tarihinde İstanbul’da başlayan Bingöl Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldı. Cevdet Yılmaz’a Bingöllü bürokratlar ve siyasiler eşlik etti.

MALATYA GÜNLERİNE 2 BAKAN

12 Ekim tarihinde Ankara’da başlayan Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı. Malatya tanıtım günlerinin açılışını 2 bakan ve Malatyalı bürokrat ve siyasetçiler yaptı.

PROTOKOLÜN 2 NUMARASI ELAZIĞ GÜNLERİNDE

Elazığ, Bingöl ve Malatya tanıtım günlerinin açılış törenlerine olan katılıma baktığımız zaman Elazığ’a Tanıtım Günlerine olan ilginin daha fazla olduğu görüldü. Devlet protokolünün 2 numaralı ismi olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Elazığ günlerinin açılışına katılması ve Meclis Başkanına, Bakan Fakıbaba ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarının eşlik etmesi Elazığ Tanıtım Günleri açılış programını daha anlamlı hale getirdi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!