Ankara’da gerçekleştirilen Elazığ Tanıtım günleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, amaçlarına ulaştıkların, tanıtım günlerine yoğun bir ziyaretçi olduğunu ifade etti.

Vali Kaldırım yaptığı konuşmada, “Elazığ Tanıtım Günleri”nde bugün 4. gününde ilgi ve alakanın çok fazla olduğunu belirterek, “Hafta sonu olduğu için bu kalabalık daha da artar. Konser olacak bu iyice ilgiyi arttırır. Hafta içi de çok iyi geçti. Katılım oldu. Bizim amacımız Ankaralılara, Ankara’da yaşayan Elazığlılara, çevre illerden buraya gelenlere Elazığ’ın güzelliklerini, zenginliklerini, farklılıklarını, özgün değerlerini, kültürünü, sanatını, kürsübaşını, musikisini, A’dan Z’ye ekonomisini tanıtmaktır. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

“ÇOK KALİTELİ TANITIM FİLMLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Yapılması gereken daha çok şeyin olduğunu kaydeden Kaldırım, Elazığ tanıtım filmi konusuna değinerek, “Yapmamız gereken çok şey var. Tanıtım filmlerimiz var ama çok kaliteli tanıtım filmlerine ihtiyacımız var. Dünyaya hitap edecek, yeni, güncel, havadan çekimlerin olduğu, kaliteli çekimlere ihtiyacımız var. Dört mevsimin olduğu tanıtım filmi olmalı. Geçici olarak tanıtım filmi hazırladık ama her mevsimi bulamadık. Var olan görüntülerden yararlandık. Çok kaliteli, genel bir tanıtım olmalı. Tematik olmalı. Tanıtım filmini çeşitlendirmemiz lazım. Bunları yaparsak çok iyi olacağını düşünüyorum. Burada da her şeyi yansıttığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DÖNÜŞTE BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

Tanıtım günlerinin bir dönüşümü olacağına inandığını kaydeden Kaldırım, bundan sonra dönüşte bir değerlendirme toplantısı yapılacağını bu toplantıda eksikliklerin ortaya çıkarılacağını ifade etti.

Kaldırım, “Biz buradan bir geri dönüşüm alacağız. Buradaki arkadaşların fikrini alacağız. Döndükten sonra buraya katılanlarla bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Ne talep ediliyor? İnsanlar ağırlıklı olarak ne görmek istiyor? Bunları değerlendirip, üstüne koyabiliriz diye düşüneceğiz. Gelen farklı talepler oluyor.

“BİR SONRAKİ ETKİNLİĞİMİZ İSTANBUL YA DA İZMİR’DE OLABİLİR”

Buraya özellikle birkaç tane yabancı firma girdi. Biz onları çıkardık. İnsanlar sadece Elazığ’ı görmek istiyor. Biz geldik Elazığ’a has değerleri görmek istiyoruz, başka değerleri görmek istemiyoruz. Bu olanları, hepsini değerlendireceğiz. Bir sonraki etkinliğimiz İstanbul ya da İzmir’de olabilir. Bunları da değerlendireceğiz” diye konuştu.

Bundan sonra kurumsallaşma sürecine girilmesi gerektiğine vurgu yapan Elazığ Valisi, Elazığ’a özgü değerlerin kurumsallaşması gerektiğini söyledi.

“HAFTANIN BİR GÜNÜ ELAZIĞ GECELERİ YAPABİLİRİZ”

“Birçok insan artık özgün değerleri talep ediyor” diyen Vali Kaldırım, “Farklı bir şey görmek istiyor. İnsanlar Elazığ’a gelip hiçbir yerde tadamayacağım bir şeyi görmek istiyorum diyor. Bizim de buna odaklanmamız lazım. Farklılık ve özgünlüğe odaklanmamız lazım. Özgün olan neler var? Onları çok iyi değerlendirip insanların hizmetine sunmak lazım. Bunu yaparken de süreklilik kazanması için kuru8msallaşması lazım. Mesela Kürsübaşımızın, musikimizin kurumsallaşması lazım. Mesela Çaydaçıra’yı Elazığ geceleri konseptine dönüştürelim. Bir mekan yapalım. Orada Kürsübaşı, Çaydaçıra, farklı değerlerimizi, yemeklerimizi sergileyelim. Haftanın bir günü Elazığ geceleri yapabiliriz. Dışarıdan gelenler de Elazığ’da olanlar da gitsin. Böylece her şey sergilenir” şeklinde konuştu.

“BAKAN JÜLİDE SARIEROĞLU BÜYÜK BİR İLGİ VE ALAKA GÖSTERDİ”

Vali Kaldırım, tanıtım günlerine bürokratlardan yoğun bir katılım olduğunu ifade ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun büyük bir ilgi ve alaka gösterdiğini söyledi.

“BURADA HERKESİN BİR EMEĞİ, KATKISI VAR. TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Kaldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na teşekkür ederek, “Elazığ’ın bakanı gibi hareket ediyor. Aylık toplantılar yapalım dedi. Elazığ’ın projelerini konuşalım, değerlendirelim diyor. Teşekkür ediyoruz. Katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Burada herkesin bir emeği, katkısı var" dedi.