ETSO’da düzenlenen Elazığ İŞGEM tanıtım seminerine ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın yanı sıra iş adamları ve STK başkanları katıldı.

İŞGEM’in Elazığ için önemine dikkat çeken ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ için özellikle savunma sanayi ve gıda sanayisi ile ilgili mevcut potansiyelin kullanılması gerektiğini söyledi.

“HER BİR SEKTÖRÜMÜZÜ AYAĞA KALDIRABİLİRİZ”

Arslan, “Özellikle ikinci İŞGEM’de tüm işlikler, gıda sanayine hizmet verecek, yatırım yapmak isteyecek, isteyen firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor. Gerçekten gidip oradaki işçilikleri gördükten sonra insanın iş yapası geliyor. Diyorsun ki burada sanayi ile alakalı bir işin ucundan bende tutup bir sektörü de biz kalkındıralım. Bir ürünün marka olabilmesi içinde biz mücadele edelim diye. Bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Özellikle ilimizin tarıma ve gastronomisini ekonomiye kazandırmak adına orada gerçekten çok güzel işler başarılabilir. Bu modernlemeyi de işte elimize fırsat. Bu sektörü fırsat gören yöneticilerimiz diyor ki Elazığ ikinci İŞGEM’i bir gıda sektörünün hizmetine sunalım. Gerçekten ilimizin çok değerli gıda sektöründe çok ciddi materyalleri vardır. Çok ciddi ürünleri var. Ama bunların markalaşması, ambalajlanması, marketlere sunulabilmesi noktasında ciddi altyapı eksikliklerimiz var. Oradaki o işliklerimizle her bir sektörümüzü ayağa kaldırabiliriz, her bir ürünümüzü marka yapabiliriz. Ve bu oluşturduğumuz markalar raflarda yer alabilir. İnsanların istifadesine sunulur, ilimizin istihdamına, ekonomisine ciddi anlamda katkı da sağlanır. Bu bilinçle biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle ikinci İŞGEM’de gıda işinde, gıda sektöründe iş hayatına atılmak isteyen insanlarımızı buraya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAŞVURULARI ÇOK PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE YAKLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Elazığ İşgem Projesi Takım Lideri Vilyım Mcconkey de, “İŞGEM için başvuruları almak için dört gözle bekliyoruz. Başkanımızın da söylediği gibi başvuruları çok profesyonel bir şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz. Sizden bu akşam ki ricam burada gördüklerinizi lütfen iş kurmak isteyen kişilere iletmeniz ve bize yönlendirmenizdir” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH TÜRKİYE’YE EKONOMİK HAYATINDA KATKIDA BULUNMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Elazığ İŞGEM Genel Koordinatörü Ömer Naci Karataş da, “İyi bir kadroyla, iyi bir uzman kadrosuyla elimizden geldiği kadar hem İŞGEM içerisinde hem Elazığ ili içerisinde hem de bölgeye ve hatta hedefimiz inşallah Türkiye’ye ekonomik hayatında katkıda bulunmak için uğraşacağız, uğraş veriyoruz. Her biri kendi alanında gerçekten uzman yaklaşık 14-15 tane uzman arkadaşımız var. Finansmancı, yatırımcı, fizibiletici, İT’ci, üretimden anlayan arkadaşlarımız var. Bize gelen iş fikirlerini bu arkadaşlarımız öncesinde bir fizibilite yapıyorlar. Bu iş fikrinin finansal olarak, ekonomik olarak hayata geçirebilirliğini analiz ediyorlar. Bu süreç bir ay kadar sürüyor. Yani 6 ay süren iş fikrimiz var. Halen üzerinde çalıştığımız bir dosya var. Eve Ocak ayında başlamıştık, halen sürüyor. Yatırımcımızın kafasındaki soru işaretleri henüz gitmediği için ama parametreleri daha belirgin olan projeler var. 15-20 günü de indirdiğimiz oldu” dedi.