Yıldırım Beyazıt’tan, Dördüncü Murat’a; Kanuni Sultan Süleyman’dan, Fatih Sultan Mehmet'te; Yavuz Sultan Selim’den İkinci Abdulhamit'e; Ömer Halisdemir'den Fethi Sekin'e kadar devlet büyükleri ve şehitlerimizin resimleri bu kantinde…

 Burası, Elazığ’da eğitim veren Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi…

Tarih bilincinin aşılanması, geçmişin görsel olarak hatırlatılarak geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olması için öğrenciler bu kantinde bir yandan karınlarını doyuruyor, bir yandan da buram buram tarih yaşıyor.

DÖNDÜ: BİZİM DE KANTİNLERDE GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ BİR ÇOK ÖZELLİK VARDI

Kantin İşletmecisi Bülent Döndü, “Başlarken ilk önce oğluma sordum, ‘kantininde ne görmek istiyorsun’ diye. Onun fikirleri vardı, eşime sordum sen ne görmek isterdin dedim. Hani derler ya en kötü müdür en iyi müdürün yanında yetişir diye. Bizim de kantinlerde görmek istediğimiz bir çok özellik vardı ama göremedik. Bunları adına, sadece para kazanmak değil, örfümüzü, adetimizi ve tarihimizi anlatabilmek adına. Of dediğimizde tavana baktığımızda Osmanlı’mızı görmek adına, bir Selçuklu’yu görmek adına… Nerelerden geldik? Kimlerin torunlarıyız biz? O yüzden rahat etmemeliyiz rahat etmemek derken; edep, örf ve ders çalışma adına, öğretmenlerimize saygı adına, büyüklerimize saygı adına. Bir de hiç unutmayacağımız 15 Temmuz Şehitlerimizi bir Fethi Sekin’i unutmamak adına, bir Ömer Halisdemir’i unutmamak adına onlarında fotoğraflarını ölümsüzleştirerek tavanlara astık” ifadelerini kullandı.

ÇOLAK: ÖĞRENDİKLERİ KENDİLERİNE KAR KARLIYOR

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Saim Çolak, “Hem tarihi öğrencilerimize koklattılar, hem de burada öğrencilerimiz devlet büyüklerimizi, Osmanlı’yı, Şehitlerimizi tanıdılar, iç içe oldular. Onların hayatlarıyla hemhal oldular. Biz öğrencilere diyoruz ki; sizler Fatih olacaksınız, sizler bir Abdulhamit olacaksınız, sizler bir Şehir Fethi Sekin olacaksınız, Ömer Halisdemir olacaksınız… Vatanına, milletine bağlı gençler olacaksınız. Hakikatten güzel bir proje, güzel bir şey. Şu ana kadar hiçbir okulda yok. Tarihle iç içe yaşıyorlar, tarihle beraber oluyorlar. Hem başarılarına etki oluyor hem de öğrendikleri kendilerine kar karlıyor aynı zamanda” şeklinde konuştu.

Toplam 9 fotoğrafın bulunduğu kantin okuldan ve öğrencilerden tam not alıyor…

HABER: SITKI TAŞEL