“Tarihte Türk Kadınının Yeri ve Önemi” Konferansı

İYİ Parti İl Başkanlığında, “Tarihte Türk kadınının önemi ve yeri” adlı program düzenlendi.

“Tarihte Türk Kadınının Yeri ve Önemi” Konferansı

Tarihte Türk kadınının önemi ve yeri” adlı program İYİ Parti İl Başkanlığında gerçekleştirildi.

OR: KADININI BAŞINA TAÇ EDEN KADİM BİR KÜLTÜRÜN MENSUPLARIYIZ

İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or, “Tarihe yön veren asıl Türk kadını, analarımızdan mensubu bulunduğumuz İYİ Parti’mizin lideri bir kadındır. Yani liderimiz Sayın Meral Akşener’in önderliğinde yine yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Biz öyle bir inançtan ve kültürden geliyoruz ki; Cennet’in annelerin ayağının altında olduğunu bildiren bir Peygambere ümmet olduğumuz gibi kadınını başına taç eden kadim bir kültürün mensuplarıyız. Tarihimize baktığımızda Tomris Hanımlar, Hayma Hatunları, Halide Onbaşıları sayamadığımız kadar kahraman kadınlarımızla dolu bir tarihimiz vardır. Tarihimize baktığımızda kadınımızın eşiyle at binmiş, ok atmış, kılıç sallamıştır” ifadelerini kullandı.

CÖMERT: TÜRK TOPLUMUNDA HER ZAMAN KADININ SAYGIN BİR YERİ VARDIR

İYİ Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Mesude Cömert ise, “Kadın aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle sosyal sitemin işleyişine katkısı büyüktür. Atatürk’ün bu konuya ilişkin yaklaşımı dikkate değerdir. Ata’mız kadınalr için daha esenlikle, daha dürüst olarak ürkeceğimiz bir yol vardır. Bu yol Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik yaşamda erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekleyicisi olarak yapmıştır. 1923 yılında İzmir’de yaptığı bir konuşmasında şuna inanmak lazımdır ki; ‘dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir. Her toplumun iki cinsten olduğunu, cinslerden yalnız birinin yüz yılımızın gerektirdiği elde etmesiyle yenilenmesini ve o toplumu yarıya zayıflattığını’ vurgulamıştır. Atatürk vurguluyor. Türk toplumunda her zaman kadının saygın bir yeri vardır” şeklinde konuştu.

Konu kadın olunca annesini hatırlayan İYİ Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ gözyaşlarını tutamadı.

ŞEKERDAĞ: TOPLUMU ONURLANDIRAN VE TAÇLANDIRAN ANNELERİMİZİN AYAKLARINI BİLE ÖPSEK AZDIR

Şekerdağ, “Kadınların önemi cümlesi bana göre çok basit geliyor. Kadınların önemi derken ben bu cümleyi kullanmak bile istemiyorum. Kadınlar annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz ve bunlar toplumu dizayn eden, toplumu onurlandıran, şereflendiren bireylerimiz bizim. Ben bunu anlatırken; rahmetli annemi hatırladım. Biz 6 kardeşiz. Bir de ablamız vardı. Babam öldüğü zaman küçüktük. Annem çok genç yaşta 35 yaşlarındaydı. Hayatını bize verdi ve çocuklarını büyüttü. Bir çocuğunu doktor yaptı, bir çocuğu profesör. Bir çocuğu benim bugün karşınızdayız, memleketin yönetimine talibiz. Ve çok iyi yetiştirdi bizi. Ömrünü bize verdi. Ben anneme bayramda elbise alırdım, giyinmezdi. Niye giymiyorsun anne diyordum diyordu ki oğlum ben kime giyineyim. Şimdi Türk toplumunun anneleri bunlar. İşte annelerin her zaman toplumu dizayn eden, toplumu yetiştiren, topluma şekil veren, toplumu onurlandıran ve taçlandıran annelerimizin ayaklarını bile öpsek azdır” dedi.

ŞEKERDAĞ: KAFAMIZDA ASLA SORU İŞARETİ OLMAYACAK

Yerel seçimlere de değinen Aday Şekerdağ, “Bu süre zarfında gerçekten üzerimize düşeni çok fazlasıyla yerine getirmemiz lazımdır diye düşünüyorum. Nasıl? Asla böyle kafamızda asla soru işareti olmayacak. Gördüğüm tablo şu; eğer biz kendimize inanırsak, biz kendimize güvenirsek, biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaparsak işimizin kolay olmadığını biliyorum ama zor da değil işimiz. Biz Allah’ın izniyle ipi göstereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkeste bu duruşta olsun. Allah’ın izniyle biz bu siyasi yapıyı değiştireceğiz. Ve şehre çok ciddi bir soluk getireceğiz, şehir nefes alacak ve şehri gerçekten yönetilmesi gereken insanlar yönetecek. Altı aydaki belediyedeki o değişimi herkes görecek. Biz geldiğimiz zaman asla ve asla belediyedeki çalışanların hiçbir tanesine karışmayacağız. Zaten biz adalet sözü vererek bu yola çıktık. Bizi bilenler bilir zaten. Asla biz adaletsiz bir işin içinde hiç olmadık” diye konuştu.

Program Eren Cebek’in okuduğu şiirle son buldu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137