Denizli köyünde düzenlenen tanıtım programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, DSİ Keban Su Ürünleri Şube Müdürü Yasin Celayir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ile Keban ve Ağın'dan çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karahan, yaptığı konuşmada, ilçede bir ilki gerçekleştirmek için arazide olduklarını söyledi.

“MAKİNENİN DENEMESİNİ GÖRDÜK”

Yeni araçlar sayesinde tarlalardan taşlar temizlenerek daha sağlıklı tarım yapılacağını anlatan Karahan, "Buradaki üreticilerimizin taşlı olan tarlaları da inşallah uygun koşullarda taşları kırıp toprağa kazandırma metodu üzerinden temizlenmesi için bir uygulamayı başlatmış olacağız. Bugün burada bu makinenin denemesini gördük. Makine iri taşları kırarak toprağa kazandırdı. Bu makineyi ilk önce Keban ilçemiz ve köylerimizdeki tarımsal faaliyetlerinde üreticilerimiz için kullanacağız. Makinenin randıman durumuna göre inşallah ilimizin değişik bölgelerinde makineyi kullanmak üzere yeni çalışmamız, girişimlerimiz ve projelerimiz olacak." diye konuştu.