Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Elazığ’da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE), yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü, UMKE’ye yeni katılan 13 gönüllü sağlıkçıya 18-22 Eylül tarihleri arasında temel UMKE eğitimi verdi. 5 gün süren pratik ve teorik eğitim, yapılan tatbikat ile sona erdi. Senaryo gereği bazı vatandaşlar, deprem sonrası göçük altında kaldı. Hızlı bir şekilde olay yerine gelen UMKE, ilk olarak iki duvar arasına sıkışmış bir hastayı çıkartarak ambulansa taşıdı. Ardından bina kolonu altında kalan bir yaralıya ulaşmak isteyen ekipler, engellerin altında sürünerek yaralıya ulaştı. Çıkartılan yaralıya kalp masajı yapan ekipler, gerçeği aratmayan bir performans sergiledi. 

“5 GÜN BOYUNCA UMKE’NİN TEMEL EĞİTİMİNİ VERDİK”


Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü Birimi olarak 5 günlük bir UMKE eğitimi düzenlediklerini belirten Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Işık Aztekin, “UMKE temel eğitimine Elazığ 112 ile hastanelerden hemşire ve ATT'ci arkadaşlarımız katıldı. 5 gün boyunca UMKE’nin temel eğitimini verdik. Son günümüzde tatbikat düzenliyoruz. Elazığ’a yeni 13 tane UMKE’ci kazandırdık. Hiçbir zaman istemeyiz ama olabilecek bir afet, trafik kazası ve yangın durumunda arkadaşlarımıza daha hızlı ve daha etkin müdahaleyi öğretiyoruz” dedi.


18- 22 Eylül tarihleri arası temel UMKE eğitimi verdiklerini aktaran Elazığ UMKE Birim Sorumlusu Kadir Özdemir, “Az önce bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta sıkışmalı bir hastaya sabitleyip çıkarmayı öğrettik. Hep beraber 100 kişilik bir aileyiz. Depremlerde, sıkışmalı yaralanmalarda, toplu trafik kazalarında UMKE olarak görev yapıyoruz. Bunun bilincini yeni gelen arkadaşlara oluşturmaya çalıştık. Güzel bir eğitim ve tatbikat oldu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137