Mübarek Ramazan ayında uzmanlar, sağlıklı ve çeşitli besin seçenekleri ile dengeli beslenmenin önemini vurguluyor.

Özellikle de tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.

Peki İyi ve kaliteli tatlı nasıl anlaşılır, Ramazan ayı boyunca hangi tatlılar tüketilmelidir.

Tatlıcı Murat Usta, "Merdiven altı tatlılardan uzak durun" dedi.

“ÜRÜNLERİN İDEAL FİYATLARDA TUTULMASI EN UYGUNDUR”

Murat Usta, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak, “Ramazan’ın ayrı bir bereketi vardır. Ayrı bir güzelliği vardır. Ramazan her zaman iş potansiyelini 2’ye, 3’e katlar. Kan şekerleri düştüğü zaman Murat Usta da her zaman olduğu gibi bir doktor görevi görmektedir. Hemen yetişiyor. En önemlisi de Ramazan’da şunlara dikkat edilmesi lazım. Piyasada maalesef standartlar çerçevesinde en altta olan ürünler satılıyor. Bu halkımıza ciddi bir zarar veriyor. Yetkililerin, denetimleri Ramazan ayında daha sık yapmasını talep ediyorum. Günümüzde tatlı ürünlerinde, et ürünlerinde genel anlamda da fiyatlar çok dipte, bazen çok yüksekte. Bunun ideal fiyatlarda tutulması en uygundur. Ramazan bereket ayıdır. Her insanın rahat, huzurlu bir çerçeve içerisinde Ramazan’ı geçirmesi lazım. İnsanlar oruçlu olduğu zaman bir aldığı yerde 3 şey alıyor. Bu da israf en azı, özü her zaman için hem vücuda hem keseye her zaman bereket getirir” dedi.

İşletme sahibi Mehmet Altunbay, tüm İslam aleminin Ramazan ayını da kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“BİRLİK, BERABERLİK İÇERİSİNDE BİRBİRİMİZE SARILMAMIZ LAZIM”

Altunbay yaptığı konuşmada, “Ramazan ayının hayırlar içinde, barışçıl bir çözümde geçmesini diliyorum. Siyonistlerin her yıl yaptığı gibi devamlı İslam alemine verdikleri bir mesaj var. Ramazan’ın ilk gününde katliamlarını gerçekleştiriyorlar. İslam alemi Ramazan orucundan ziyade uyanıp, birlik beraberlik içerisinde yaşamaları gerekmektedir. Eski tarihimize baktığımız zaman, devamlı Siyonistlerle mücadelemiz devam ediyor. Önemli olan ibadetimizin bir hususu da birlik, beraberlik içerisinde birbirimize sarılmamız lazım. Bundan sonra huzur, bereket içerisinde bir Ramazan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.   

İftar hazırlığı için Murat Ustayı tercih eden Elazığlı vatandaşlar da hem Kanal Fırat televizyonundan hem de Murat Ustadan övgüyle bahsetti.

“ELAZIĞ’IN MURAT KADAYIFI BİRİNCİ FIRAT’I DA HER ZAMAN BİRİNCİ”

Tatlı alışverişi yapan bir vatandaş, “Elazığ’ın Murat kadayıfı birincidir. Elazığ’ın üstüne kadayıfı tanımam. Elazığ’ın Fırat’ı da her zaman birinci. Ramazan mübarektir, berekettir, bolluktur, sevaptır, hayırdır, paylaşmaktır yani Müslüman’ın dininin, imanının en büyük şeyi Ramazan’dır. Ramazan’da sevindireceksin, hayrını, bereketini göreceksin. Bizim Elazığ’ın insanları da sevmeyi, yedirmeyi seviyor. Elazığ’ın Ramazan’ı meşhurdur. 30 senedir dışarıdayım. Hiçbir yerde Elazığ’ın Ramazan’ını görmedim” diye konuştu.