TBMM'nin Yeni Başkanı Mustafa Şentop Oldu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop TBMM Başkanı seçildi. Şentop, 3. turda 336 oy aldı.

TBMM'nin Yeni Başkanı Mustafa Şentop Oldu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile bugün yeni başkan seçildi. Meclis yeni başkanını seçmek için toplandı. 

TBMM Başkanlığı seçiminde, adaylar, birinci turda seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı. TBMM Genel Kurulunda, birinci tur yapılan oylamada 528 milletvekili oy kullandı.

İlk tur oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 45, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı

İkinci turda da adaylardan birinin seçilebilmesi için 400 oy alınması gerekiyor. Mecliste ikinci tur oylama da bitti. Tansif sonucu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 333, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 126, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 46, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.

3. TURDA SONUÇLANDI
Meclis yeni başkanı seçmek üzere üçüncü tura geçti. Bu turda salt çoğunluk olan 301'i alan AK Partili Mustafa Şentop yeni Meclis Başkanı oldu. Şentpo 336 oy aldı.

ŞATIROĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Oylama başladan önce AK Parti’li Nevzat Şatıroğlu adaylıktan çekildi.Mecliste 4 partiden 4 aday yarıştı. MHP, AK Parti’nin adayı olan Mustafa Şentop’u destekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137