TBMM’den Flaş 'Bitcoin' Tavsiyesi

TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın, ‘Dijital, Sanal ve Kripto Para Sistemleri’ raporunda, dijital, sanal ve kripto paralarla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

TBMM’den Flaş 'Bitcoin' Tavsiyesi

TBMM, Türkiye’de de hatırı sayılır işlem yoğunluğuna ulaşan, ‘dijital, sanal ve kripto’ para sistemlerini mercek altına aldı.

Altın ve nakit para sistematiğinin tarihsel sürecinin masaya yatırıldığı raporda, “Bitcoin; bankaların, aracı kurumların, otoritelerin ve hükümetlerin denetim ve düzenlemelerinden, her türlü işlem masraflarından ve kısıtlamalarından uzaktır” denildi.

Bitcoin’in geleneksel ödeme aracı olan kâğıt para veya dijital paraların yerini almasının günden güne arttığı belirtilen raporda, Türkiye’nin Bitcoin’i izlemesi gerektiği vurgulanarak, “Riskler değerlendirilerek, teşvik edici düzenlemeler yapılırsa, Bitcoin pazarından gelir elde etmemiz de mümkün olabilecek” tespiti yapıldı.

Milliyet’in ulaştığı TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın 16 Nisan 2021 tarihli, ‘Dijital, Sanal ve Kripto Para Sistemleri’ raporunda, dijital, sanal ve kripto paralar, detaylı şekilde anlatıldı. Kripto, dijital ve sanal paraların karıştırıldığına dikkat çekilen raporda, şöyle denildi:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
muhammet
muhammet - 3 yıl Önce

Editörlerimiz yorgun galiba?
iyi misiniz?

şöyle denildi:

haber bitti.

SIRADAKİ HABER

banner137