TEÇ SEN Üyeleri, Milli Eğitim Bakanına Seslendi

TEÇ SEN üyeleri Öğretmen Evi önünden hükümete ve Milli Eğitim Bakanına seslendi.

TEÇ SEN Üyeleri, Milli Eğitim Bakanına Seslendi

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Elazığ Şubesi, Öğretmenevi önünden hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi.

AKTURAN: EN AZ 75 BİN ÖĞRETİM ÇALIŞANI AÇIĞI VARDIR.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Elazığ Şube Başkanı Adnan Akturan, eğitim çalışanlarının sıkıntılarına değinerek, “Sayın Bakanım Milli Eğitim Bakanlığının bugün 40 bin civarında yardımcı hizmetler sınıfı, 25 bin civarında genel idare hizmetler sınıfı ve 10 bin civarında teknik hizmetler sınıfı olmak üzere en az 75 bin öğretim çalışanı açığı vardır. Okullarımızda memur, hizmetli, kaloriferci, bekçi, teknisyen kadroları kalmamıştır. Tek hizmetliye veya tek kaloriferciye okulun tüm işleri yöneticiler tarafından yaptırılmaktadır. Aşırı iş yükü karşısında okul ve kurumlarda günlük 2 ile 4 saat arasında fazla çalışma yapılmaktadır” diye konuştu.

AKTURAN: MÜLAKAT PUANININ YAZILI PUANINA ETKİ ETMEYECEĞİ BİR SİSTEM İSTİYORUZ

Akturan, sıkıntıların çözümü için Milli Eğitim Bakanlığının harekete geçmesini isteyerek, “Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında 1 milyon 100 bin fazla personel görev yapmaktadır. Eğitim Öğretim ödeneği 1 milyonu aşkın personele verilirken 75 bin kişiye hak görülmemektedir. Bu durum kurum içinde aynı amaca hizmet eden eğitim çalışanları arasında ayrımcılık hissi uyandırmaktadır. Geçtiğimiz aylarda bakanlığımızda memurluk ve şeflik için görevde yükselme sınavları yapıldı. Yazılı sınav sonucunda 5 bin eğitim öğretim çalışanı bu sınavlarda başarılı oldu. Bugün itibariyle bu arkadaşlarımız için mülakat süreci başladı. Sendika olarak mülakat puanının yazılı puanına etki etmeyeceği bir sistem istiyoruz. kamuda görev yapan ve kamuoyuyla paylaşılan kısmıyla sadece belli unvanların verileceği ifade edilen 3 bin 600 ek göstergenin milli eğitim bakanlığı üzerinde sadece öğretmen arkadaşlarımıza verilmesi yeterli değildir” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 20:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137