Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, Öğretim Görevlisi Dr. İsmail Baydili ve Dr. Öğretim Üyesi İlyas Bayındır medya grubumuzu ziyaret etti.

TÜREL: 30 ÖĞRENCİ İLE GELECEK YIL EĞİTİMİNE BAŞLAYACAK

Okul bünyesinde açmayı planladıkları program ile ilgili konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, “En son elektrik ve enerji bölümümüzün altında hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi programının başvurusunu yaptık YÖK’e. YÖK onayladı. Bu programın açılması için daha doğrusu programa öğrenci alınması için de müracaatımızı yaptık. İnşallah müracaatımız da onaylanırsa 2021-2022 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci ile gelecek yıl eğitimine başlayacak” ifadelerini kullandı.

TÜREL: ARTIK ALTERNATİF ENERJİYE BİLDİĞİNİZ GİBİ ÇOK FAZLA ÖNEM VERİLİYOR

Türel, “Oldukça özel bir program. Türkiye’de birkaç üniversitemizde var. Doluluk  oranları da oldukça yüksek. Zaten tercih edilen bir alan. Sektör olarak artık alternatif enerjiye bildiğiniz gibi çok fazla önem veriliyor. Dolayısıyla bu programında ciddi bir talep göreceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TÜREL: OLDUKÇA POPÜLER BİR PROGRAM

Yalın Türel, “Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümümüz var. Bu bölümde aynı zamanda bir program başvurusu için çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal medya yöneticiliği. Bugün ziyaretimizde bu programla ilgili paydaş görüşleri almak üzere bulunuyoruz. Sosyal medya yöneticiliği programı da sadece Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde var. Bu programın da hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah bu programı da aşacağız. Bu da oldukça popüler. Yine en azından medya sektörüne katkı sağlayacak bir program olduğunu düşünüyorum” dedi.