Fırat Üniversitesi öğrencilerinin 24 Ocak depreminden etkilenerek enkaz altında kalan canlıların kurtarılması için “Umut” adını verdikleri arama kurtarma robotu TEKNOFEST’te birincilik ödülü ile döndü.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş, Gizem Arslan ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Proje Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, rektör Prof.Dr. Fahrettin Göktaş’ı ziyaret etti.

Ekibi makamında kabul eden Rektör Göktaş elde edilen başarıdan dolayı tebrik ederek hediye takdim etti.

TÜRKOĞLU: FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN VERDİĞİ EĞİTİMİN KALİTESİNİN GÖSTERGESİDİR

Ziyaretin sonunda Proje Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu projenin detaylarını paylaşarak, “Elazığ depreminin akabinde yaşadığımız bir takım arama kurtarma problemlerine çözüm bulmak üzere Mekatronik ve Yazılım Mühendisliği öğrencilerimizle geliştirmiş olduğumuz Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu Projesiyle katılmıştık. Bu kategoride Türkiye birinciliği derecesini aldık. Geçen seneki birinciliğin ardından bu yıl aynı dereceyi almamız Fırat Üniversitesi’nin verdiği eğitimin kalitesinin göstergesidir. Gelecek yıllarda bu başarımızı daha yukarılara daha fazla kategoride katılarak sağlayacağımızın ümidindeyim” diye kaydetti.

DEMİREL: GEÇEN SENE OLDUĞU GİBİ BİRİNCİLİKLE ŞEHRİMİZE DÖNDÜLER

Öğrencilerin göstermiş olduğu başarıya dikkat çeken Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel ise,“24-27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen TEKNOFEST yarışmasında Afet Yönetimi kategorisinde fakültemiz öğrencileri bu senede geçen sene olduğu gibi birincilikle şehrimize döndüler. Yazılım Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği öğrencilerimizin ortak hazırlamış olduğu proje ile hayata geçen bu birincilik öğrencilerimizin yaptığı Afet Arama Kurtarma Robotu İsmi ile harekete geçti. Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazılım ve tasarımın tamamen kendilerine ait olduğunu dile getiren Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş da 7 aylık bir emeğin kendilerine birincilik getirdiğini kaydetti.