Ülkemizin jeopolitik yapısı nedeniyle maruz kaldığı tehditlerin büyüklüğüne karşı sadece insan kaynağının yeterli olmaması durumunda Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemleri Teknolojileri Zirvesi Konferansının 3’ncüsü Fırat Üniversitesi’nde düzenlendi.

DEMİREL: MİLLİLEŞME YOLUNDA DOĞRU ADIMLAR ATTIĞIMIZIN KANITIDIR

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Bahar Demirel, “1974 yılından bu yana sürekli olarak büyüme kazanan savunma sanayimizdeki gelişmeler toplum olarak göğsümüzü kabartmaktadır. Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi TSK’nın Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtında da kullanılan silah ve mühimmatların %70’inin yerli üretim olduğu haberlerini basından takip etmek savunma sanayiimde millileşme yolunda doğru adımlar attığımızın kanıtıdır” dedi.

DEMİRDAĞ: BU ETKİNLİĞİN ÇOK YARARI OLACAĞINA İNANIYORUM

Fırat Üniversitesinin teknik alan da ciddi başarılara imza attığını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, “Teknoloji ARGE ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğumuz tarafından organize edilen Savunma Sanayi Başkanlığı ile Savunma Sanayimizin önde gelen firmalarının desteği ile gerçekleşen bu etkinliğin çok yararı olacağına inanıyorum. Emeği geçen başta kulüp gençlerimize ve onun yöneticilere, desteklerinden dolayı Savunma Sanayi Müsteşarlığımıza ve Savunma Sanayide faaliyet gösteren ulusal firmalarımıza da teşekkürlerimi ifade etmek isterim” diye kaydetti.

ERTEKİN: BİZİM İÇİNDE ÇOK GÜZEL BİR ŞANS OLDU

Milli Savunma Sanayi Helikopter Daire Başkanlığı ve Helikopter Geliştirme Projeleri Grup Müdürü Ercan Ertekin, “Rektörlüğümüze nazik daveti için çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok güzel bir fırsat oldu. İş yoğunluğundan bazen fırsat bulamıyorduk ama başımızı kaldırıp etrafımızda neler olup neler bitiyor diye görmek için bizim içinde çok güzel bir şans oldu” ifadelerine yer verdi.