Çocuklar ve Gençler arasında hızla yayılan sağlıksız internet kullanımının önüne geçmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Teknolojinin Hakimi, Geleceğin Sahibi Ol" projesi hazırlandı.

Hazırlanan proje Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıda okulların rehberlik öğretmenlerine anlatıldı.

Toplantıda öğretmenlere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, “Üretenler kitap okuyor, tüketenler de telefonda oynuyor” dedi.

“FAYDALI YÖNDE KULLANMAYI ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR”

Gürtürk yaptığı konuşmada, “İzlediğim bir görselde Japonlar, üretenler ve tüketenler. Üretenler metroda kitap okuyor, tüketenler ise cep telefonu kullanıyor. Cep telefonunu da ya oyun ya İnstagram ya Whatsapp gibi diğer şekillerde kullanıyoruz. Çocuklarımıza eğitimci olarak bunu olumlu yönde kullanmayı, faydalı yönde kullanmayı öğretmemiz gerekiyor” dedi.

“HER ÇOCUK CEVHERDİR”

“Her çocuk cevherdir” diyen Gürtürk, “Gerçekten çocuk işlenirse mücevher olur. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımıza bu bilişimi, bilgiyi bilinç vererek kullandırırsak gerçekten çok güzel sonuçlar alma durumumuz var. Ama bilinçsiz bir şekilde kullandığı zaman bunun sorunlarını anne, baba olarak öğretmen olarak, eğitimci olarak çok çekeceğiz. Çok da bunun ızdırabını yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantı, Proje Koordinatörü Ceyda Akıllı’nın projesi anlatmasıyla devam etti.