Tekstil Sektörünün Temsilcileri, OSB’yi Gezdi

Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya ve beraberindeki heyet, şehirde yatırım yapmanın ilk adımlarını attı.

Tekstil Sektörünün Temsilcileri, OSB’yi Gezdi

Elazığ’a gelen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, gelen heyete eşlik etti.

DİKMEN: ŞU ANA KADAR GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY OLUMLU

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Eş Başkanı Sanem Dikmen, bölgede yatırım yapmayı düşündüklerini vurgulayarak, olumlu düşünceler içerisinde olduklarını söyleyerek, “Bu bölgede yatırım yapmayı planlayan bir heyet olarak buraya ziyarete geldik. Şu anda Elazığ OSB’yi geziyoruz. Burada var olan sektörler, yatırım imkanları, arazi şartları ve burada istihdam sağlama ile ilgili yanımızda olan heyet üyeleri ile hem de İstanbul’da diğer yatırım fikri olan sanayicilerimizle paylaşmak için buradayız. Nisan 2019 yılında Elazığ’ı ziyaret etmiştik. Çokta beğenmiştik. Daha sonra hem deprem hem de pandemi nedeniyle seyahatler kısıtlandığı için bu projemizi devam ettirememiştik. Şu anda İstanbul’da yatırım niyeti olanlar arasında aday bir kaç şehrimiz var aslında. Bu ziyaretleri de sürdüreceğiz ama Elazığ hakkında olumlu düşüncelerimiz var. Hem istihdam şartı hem ilkim şartları hem ulaşım imkanı hem de OSB’nin sunduğu imkanları değerlendirdiğimizde hazır giyim olarak bizim öncelikli imkanımız insan kaynağının zengin olması, kadın işçi bulabilmemiz ve sürdürülebilir bir yapıyı oluşturmamız. Şu ana kadar gördüğümüz her şey olumlu” dedi.

KAYA: YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, Elazığ’ı yatırım yapılacak iller arasında gördüklerini kaydederek, “2.5 yıl önce Elazığ’a gelmiştik, bugün yine geldik. Yatırım iştahı olan üyelerimizle beraber tekrar bölgeyi fizibilite ediyoruz. İnşallah güzel yatırımlar olacağını düşünüyoruz. Hazır giyim sektörü yükselen bir değer. Herkesin bir kapasite arayışı var. Kapasite arayışında önemli olan insan. Eğer istihdam yaratabileceğimiz, düşünebiliyorsak bunu sürdürebilir bir pozisyona getirebiliyorsak bu alanlarda yatırım yapmayı düşünüyoruz.  Bu şehre gelmeden önce biz bilgiye sahiptik tekrar tazeledik. Aldığımız bilgiler doğrultusunda yatırım yapılabilecek bölgeler arasında ön görüyoruz. Elazığ’daki istihdam ile beraber hem kadın hem erkek çalışanlar ile beraber yapacağımız yatırımlarla beraber inşallah pozitif bir etki bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: YATIRIMLARI ELAZIĞ’A KAZANDIRACAĞIZ

Şehre gelen heyetin sektörün duayenleri olduğunu belirten ETSO Başkanı Asilhan Arslan, heyetin yatırım tekliflerini sunduklarını vurgulayarak, “Bugünkü heyet son derece güçlü bir heyet. Bu sektörün duayenleri ve en büyükleri var. Onların burada olması bizler için çok değerli. Ben dün 2 kişi demiştim, 2 firmanın yatırım fikri vardı ama bugün tüm misafirlerimizin yatırım fikri olduğunu görüyoruz. Bu da son derece değerli. Kendi işlerine uygun, yatırım planlarına uygun arazi tekliflerini OSB’mize sunduk. Onları aldılar, değerlendirdiler. Önümüzdeki hafta mühendisleri teknik heyetleri gelip son değerlendirmeleri yapacaklar. İnanıyorum ki hızlı bir şekilde arsa tahsislerini yapıp yatırımları Elazığ’a kazandıracağız. Bugün her şeye rağmen Elazığ için son derece verimli bir gün oldu” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Tekstil sektörü özellikle boya kısmı çok su kullanan ve çevre suları kirleten bir faaliyet. Bunlar Batı’da çok zor ruhsat alıyorlar. Bunların büyün atık suları keban gölüne gidiyor. Keban gölü Elazığ ın elindeki son su kaynağı. YoksA 6 bölge teşviklerimi cazip geliyor?İşin yetkili yerinde olmadığım için tam tespit koyamıyorum. Ama Hazar gölünü kanalizasyon çukuruna çevirdiğimiz için korkuyorum

Mert
Mert @Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Etem abe haklı bunlar büyük şehirlerde ruhsat alamıyorlar.ha şuda var organize kendin
arıtma tesisini kurarsa neden olmasın.çünkü belediyenin arıtması randımanlı çalışmıyor.

SIRADAKİ HABER

banner137