Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Projesi çerçevesinde düzenlenen seminerler devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlendi.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Kaya Oflaz, Uzman Vaiz Oktay Demirbaş ve Din Hizmetleri Uzmanı Şevki Doğan tarafından verilen seminerde; Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlendi.

İl Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu’nda Salı ve Çarşamba günleri düzenlenen seminere İl Müftülüğü bünyesinde görevli İmam-Hatipler katıldı.

Birinci aşamada İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara verilen seminerlerde yer alan bilgiler, ikinci aşamada İmam-Hatipler ve Müezzin Kayyımlar tarafından Cami cemaatine aktarılacak.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından koordine edilen seminerlerin bütün ilçelerinde düzenlenmesi planlanıyor.