24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Elazığ’a gelerek partilileriyle buluştu.

Bir otelde gerçekleşen mitingde Temel Karamollaoğlu, seçimler öncesinde son e-mitingini Elazığ’da gerçekleştirdi.

“BU YÖNETİMİN HEP NASIL ÇALIŞTIĞINI BUGÜNE KADAR MÜŞAHEDE ETMEDİK Mİ?”

e-miting ile Elazığ’da partilileriyle bir araya  gelen Temel Karamollaoğlu, seçimlerin dönüm noktası olacağına vurgu yaparak, “bu seçimi çok önemsiyoruz. Çünkü bu seçim adeta bir dönüm noktası olacak. Bir anayasa değişikliği yapıldı. Tek kişiye bütün yetkiler verildi. Ve o tek kişi meclise hiç itibar etmeden bu ülkeyi yönetme hakkına sahip olacak. Eğer bugüne kadar izlediğimiz politikalarıyla AK Parti Genel başkanı olan sayın Erdoğan, seçilirse Türkiye otokritik bir yönetimin içerisine girecek. Otokritik dediğimiz aslında diktatörlüğün biraz yumuşatılmış hali. Cumhurbaşkanının o kadar geniş yetkileri olacak ki, hakikaten dediğim dedik tarzıyla bu ülkede her kararı tek başına verebilecek. Şemalar çiziliyor, bakanlar olacakmış, cumhurbaşkanı yardımcıları olacakmış, danışmalar olacakmış. Hep mış. Biz bugüne kadar bu yönetimin hep nasıl çalıştığını bugüne kadar müşahede etmedik mi” dedi.

“TEK BAŞINA KARAR VERDİĞİNİZ ZAMAN HATANIZ ARTAR”

Temel Karamollaoğlu, “Çok ciddi konularla karşı karşıyayız. En önemlilerinden biri de istişare oldu. Bugünkü hükümetin zaafı istişare hiç ehemmiyet vermemesi. İstişare etmemek demek tek başına karar vermek demektir. Tek başına karar verdiğiniz zaman hatanız artar. Ancak sizin hatanızı bu kararı alanlar değil millet onun cezasını çeker. Bu kadar uygulanan politikalara baktığımızda bu politikaların bu ülkeye fayda sağlamadığını gördük. Hiçbir şey mi sağlamadı. Elbette sağladı. Biz topyekûn herşeyi reddetmeyiz. Yapılan her işinde kısmen bir faydası olabilir. Ama siz açken, sizi sadece küçük birtakım gıdalarla doyurmaya kalkanlar, esas ihtiyacınız olan gıdayı vermeyenler bugün yanlış politikaları uygulamakla aynı işi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÜRETTİĞİMİZ POLİTİKALARI BİLE MÜZAKERE ETMEYE HAZIRIZ”

Temel Karamollaoğlu, ülkenin sorunlarının çözümü için siyaset ürettiklerini söyleyerek, “Ben gerçekleri söylüyorum, sosyal demokrat kardeşlerimizin büyük bir kısmı Allah senden razı olsun diyor. Bu sefer size destek vereceğiz diyorlar. Sosyal demokratlarda hele gençlerde adalet anlayışı var. İhtiyacı görüyor. Onu da sağladığın zaman Allah senden razı olsun diyor. Ona da ben sırtımı mı döneyim. Biz birilerinden aferin beklediğimiz için politika üretmiyoruz. Bugün memleketin içerisine sürüklendiği problemlerin çözümü için politika üretmeye çalışıyoruz. Biz ürettiğimiz politikaları bile müzakere etmeye hazırız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, konuşmasının ardından Elazığ milletvekili adayları ile vatandaşları selamladı.