Zübeyde Hanım Caddesi ve bağlantı yollarında oluşan yoğun araç trafiğini hafifletmek bölgeyi vatandaşların hizmetine sunmak amacıyla Cadde çevresindeki bölge müdürlüklerinin taşınması gündemdeyken Tarım İl Müdürlüğü Binası’nın Zübeyde Hanım Caddesi viroloji parkının hemen arka tarafına yapılması kararı kamuoyunda akıl tutulması olarak yorumlandı.

Tarım İl Müdürlüğü hizmet binasının Zübeyde Hanım Caddesi’nde DSİ Bölge Müdürlüğü’nün yan tarafına yapılmak istenmesi konusu hafta içerisinde gündeme gelmiş ve tepkilere neden olmuştu.

İl Müdürlüğü binasının ihalesinin yapılmadan bu düşünceden vaz geçilmesi beklenirken Tarım İl Müdürü Turan Karahan tepkilere neden olan hizmet binasının yeni yeriyle ilgili açıklama yaptı.

İL MÜDÜRÜ KARAHAN: ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’YLE HİÇ ALAKASI YOK

Müdür Turan Karahan açıklamasında; Zübeyde Hanım Caddesi Viroloji Parkı’nın hemen arka tarafındaki arsanın Zübeyde Hanım Caddesi’yle hiçbir alakası olmadığını söyleyerek, “Bazı yerel haber kaynaklarında Tarım İl müdürlüğünün Zübeyde Hanım caddesi üzerine yapılacağına dair haber yapılmış. Bakanlığımıza ait 157 dönüm olan bu alanın üniversite tarafında olan Rektörlük binasının hemen arkasında ve Zübeyde Hanım caddesiyle hiç alakası olmayan, belediyemizin yeşil kuşak genişleme planı içerisinde yer almayan üniversitenin iç tarafında bulunan bir alandır” dedi.

İL MÜDÜRÜ KARAHAN: SIVILAŞMA RİSKİ VAR

Mevcut binanın bulunduğu zeminin iyi olmadığını belirten Turan Karahan, “Mevcut alanda yapılan zemin etüdünde su seviyesinin 4 metrede olması sıvılaşma riskinin olmasından dolayı depremden hemen sonra ilimizi ziyaret eden Bakanlık inşaat daire başkanı ve beraberindeki heyet tarafından bakanlığımıza ait bu alanda tüm detayları düşünülerek yapılmasının daha uygun olacağı kanaati oluşturuldu ve bunun üzerine çalışmalar yapıldı” ifadelerini kullandı.

İL MÜDÜRÜ KARAHAN: BAKANLIĞA AİT GENİŞ BİR ARAZİNİN BURADA BULUNMASINDAN DOLAYI TERCİH EDİLMİŞTİR

İl Müdürü Turan Karahan, yeni hizmet binasının neden Viroloji Parkı’nın üstünde yapılmak istendiğinin de nedenlerini açıklayarak, “henüz proje ihalesi yapılmamış olan projenin haber kaynaklarının aksine vatandaşın şuan da tarım kampüsünün bulunduğu yere iki vasıta değiştirerek geldiği ve ciddi sıkıntılar yaşadığı mevcut kampüsün yerine şehre gelen ve çoğunun şahsi aracının olmadığı köylü vatandaşın yaya olarak gelip hizmet alabileceği bir lokasyon olması ve bakanlığa ait geniş bir arazinin burada bulunmasından dolayı tercih edilmiştir” dedi.

İL MÜDÜRÜ TURAN KARAHAN: 2021 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Yeni binanın 2021 yılı yatırım programına alındığını açıklayan Tarım İl Müdürü Turan Karahan, “Halihazırda yıkım kararı olan binalarda çiftçiye hizmet sunan tarım personelinin kendilerinin ve hizmet almaya gelen çiftçilerin can güvenliği için ivedi olarak hizmet binasının yapılması gerekmektedir. Bu hususta 2021 yılı yatırım programına alınmış olan hizmet binasının yapılması hususunda gerekli desteğin sağlanmasını siz değerli dostlarımızdan istirham eder. Bu vesileyle yeni yılın tüm insanlık alemine her türlü kaza bela deprem hastalık ve olumsuzluklardan ari, sağlık huzur ve barış getirmesini temenni eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.