TY Elazığspor’da son genel kurulunu 12 Ocak’ta gerçekleştirilen ancak yönetime aday çıkmadığı için tekrar kayyum tarafından Olağanüstü Genel Kurula götürülmek üzere ertelenen kongrenin ilk oturumu bugün gerçekleştiriliyor. Genel Kurul Belediye Kültür Merkezinde yapılıyor.

Genel kurulun gerçekleşebilmesi için salt çoğunluk olan 139 üye katılım sağladı.

Kongrede tek Başkan Adayı ise Selçuk Cengiz Öztürk oldu.

GENEL KURUL TOPLANTISI BAŞLADI

Açılış ve toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu, gerçekleştirildi.

EROL: İLK DEFA İLK TOPLANTIDA ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Kongremizin Elazığ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Uzun süreden beridir ilk defa Elazığspor kongresi imza toplanarak, çoğunluk sağlanarak toplanan bir kongre oldu. Bundan dolayı hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum. Uzun süreden beri Elazığspor Elazığ için kangrene dönüşen bir süreç yaşadı. Bu süreçte bende çoğu zaman burada oldum. Elazığspor’a kendi gücümün yettiğince katkılar verdim. Ama benim bugün gördüğüm tablo şu; Siyasi gezilerim esnasında ister futbolla ilgili, bilgisi olsun ister olmasın, hayatında hiç futbol seyretmeyen, futbol takımının kaç kişiden olduğunu bilmeyen Amcalar bile Elazığspor’un durumu ne olacak diye soruyordu. Arkasından Kayyum yönetimi atandı. Onlara da teşekkür ederim. Süreci iyi yönetmeye çalıştılar. Ama Elazığspor’u asla siyasi amaçlı kullanılmamalı. Elazığspor, Elazığ’ın belki de tek marka şehri. Siyasete bulaştırmadan bu işi ben yaparım iddiasında bulunan insanlar var ise bizim bunu sorgulamak yerine onlara destek olmamız lazım siyasi düşüncemiz ne olursa olsun. Bizim onu desteklememiz gerek çünkü Elazığspor siyasi bir konu değil. Elazığspor’a seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum. İşiniz zor. Biz Elazığspor’un emrindeyiz. Destek isterseniz yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk'ün yönetim kurulu listesi açıklandı ve Genel Kurul Üyelikleri kabul edilerek oy kullanmaları kabul edildi.

DEVECİOĞLU: ELAZIĞSPOR KAYYUM YÖNETİMİ SÜRECİ FARKLI ALGILANDI

Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu, “Elazığspor Kayyum yönetimi süreci farklı algılandı. Dernekler statüsünde, dernekler yönetimsiz kaldığında iç Hukuk’u tükettiğinde birinci sulh hukuk mahkemesi tarafından ve önerileri üzerine bir Kayyum ataması bu süreci yönetmekle görevlendiriliyor. Ben Hukuk’un üstünlüğüne inanan bir insanım. Yüce mahkeme karşısında bu görevin sorumluluklarını bilerek bu göreve başlamış oldum” şeklinde konuştu.

Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Kayyımlık Süreci Faaliyet Raporunun okudu ve oy çoğunluğu ile ibra edildi.

Başkan Devecioğlu Kayyımlık süreci gelir gider tablosunu açıkladı ve ibra edildi.

Elazığspor'un güncel borcu 42 milyon 936 bin TL olarak açıklandı.

Yetkilendirmeler ve bütçe tahlili açıklanarak ibra edildi.

Genel kurulda dilek ve temenni konuşmaları yapıldı.

Tetiş Tapı Elazığspor Olağanüstü Genel Kurul toplantısında seçime gidildi. Gerçekleşen seçimde Selçuk Cengiz Öztürk 94 geçerli oy ile başkan seçildi.

HABER: SITKI TAŞEL