Türkiye futbol federasyonu, teknik adamların statüsü ve çalışma esasları talimatında değişiklik yaptı.

TFF’nin resmi internet sayfasında yayınlanan “teknik adamların statüsü ve çalışma esasları” talimatında, TFF Yönetim Kurulu'nun 02.06.2021 tarihli toplantısında Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nda değişiklik yapılmasına ve Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın kabulüne karar verildiğini açıkladı.

Talimatta yapılan en önemli değişikliklerden biri, 2. ve 3. Liglerde “teknik sorumlu” olarak görev yapacak olan antrenörlerin daha önce zorunlu olan PRO lisans diploması yerine, en az UEFA A lisansına sahip olmasının çalışması için yeterli olacağını açıkladı.

Ek-2 belgesinde belirtilen 2. Ligde Mücadele Eden Takımı Bulunan Kulüpler İçin Zorunlu Kadrolar grafiği ile 3. Ligde mücadele eden takımı bulunan kulüpler için zorunlu kadrolar grafiğinde, bu liglerde görev yapacak takım teknik sorumluların UEFA Pro lisans yerine, en az UEFA A diplomasına sahip antrenörlerin, “teknik sorumlu” olarak kulüplerde çalışmasına izin verileceği belirtildi.

TFF’den yapılan açıklamada, süper lig ve 1. Ligde ise takım teknik sorumlusu olarak görev yapacak antrenörlerin UEFA Pro lisans diplomaya sahip olunma zorunluluğu devam edecek.

Bu arada Bölgesel amatör liglerde görev yapacak takım teknik sorumluların en az UEFA B lisansa, Amatör liglerde ise TFF Grassroots C lisansa sahip olunması gerektiği de belirtildi.