Elazığ’ı 6.8 şiddetinde vuran depremin ardından sportif müsabakalar da ileri bir tarihe ertelenirken, takımının ligden çekilmesi için mücadele veren Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, bu kararın Türkiye futbol federasyonu tarafından kabul edildiğini belirtti.

Öztürk yaptığı açıklamada, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yaraların sarılmaya çalışılmasına rağmen, sporcularının ve ailelerinin kaygı ve korkularının yanısıra, şehirdeki zihinsel yıkımın da artık Elazığ’da spor yapmaya müsait olmadığını belirterek, haklı gerekçelerle başvurdukları ligden çekilme kararının TFF yetkililerince kendilerine sözlü olarak iletildiğini söyledi.

Öztürk, Cuma günü Elazığspor kulübünde düzenlenecek olan basın toplantısıyla kararı Elazığ kamuoyuyla da paylaşacaklarını söyledi.

Bu gelişmenin ardından ligden çekilmesi onaylanan Elazığspor’un tüm hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezonki kalan maçları oynanmayacak ve o hafta karşılaşması gereken rakibi 3-0 hükmen galip sayılacak.

2020-2021 sezonunda 2. Ligde mücadelesine devam edecek olan Elazığspor’un bulunduğu grupta ligden düşecek takım sayısı 4 olarak açıklanacak ve 2021-2022 sezonunda 2. lig yeniden 2 gruplu 18 takımlı hale getirilecek.