Elazığ’a gelen Türkiye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Karasu ve beraberindeki heyet, temaslarını gün boyu sürdürdü.

Heyetin ilk durağı Alacakaya Mermer oldu. Misafirlere, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan eşlik etti.

Heyetin, ilk protokolü ile bir sonraki durağı ise Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil atölyeleri ve yapımı devam eden tekstil fabrikasının inşaat alanı oldu.

Tekstilciler son olarak Organize Sanayi Yönetiminin, tekstilcilere tahsis etmeyi düşündüğü beşinci kısım ikinci etap OSB’de incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerin ardından heyet, durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.

ARSLAN: KAZAN KAZAN POLİTİKASI İLE BÜTÜN KURUMLAR KAZANACAKTIR

Burada açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ziyaretin ardından sürecin olumlu sonuçlanmasını temenni ederek, “Bir gün boyunca çok kıymetli çok güzel etkinliklerimiz oldu. Sahada bire bir tüm konumla hem gördük, hem istişare ettik, hem kendilerimizi ifade ettik birbirimize bakan yönleri ile. Şimdi de bir durum değerlendirmesi yapmak için buradayız. Umuyorum ki süreç hem sizler için hem firmalarımız için hem de şehrimiz için çok olumlu sonuçlanacaktır. Kazan kazan politikası ile bütün kurumlar kazanacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

KARASU: KIYMETLİ ÇALIŞMALAR YAPILMIŞ BUGÜNE KADAR

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, verimli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Çok keyif aldık. Çok verimli bir gün geçirdik. Kıymetli çalışmalar yapılmış bugüne kadar bunları gördükçe kendimiz içinde bakarsanız ben bilim sanayici olarak burada gördüğüm kadarıyla bir sürü potansiyel gördüm. Onun için bundan sonrasının nasıl geliştiğini de son tur görüşmemizi yapalım” diye kaydetti.

KALDIRIM: YOL HARİTASINI ÇİZMİŞ OLACAĞIZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sektörü iyi bilen firmaların şehirde olduğunu ifade ederek, “Sektörü iyi bilen, nereye gittiğini, ne konumda olduğunu ve nereye gidebileceğini çok iyi bilen firmalar. Ben teşekkür ediyorum. Bu değerlendirme toplantısı için kıymetli fabrikalarımızı ziyaret ettiler. Yerinde gördüler. Yatırım düşünülen, tekstil için ayrılan çevredeki araziyi ziyaret ettiler. Altyapıyı da görüş oldular. Birazdan geniş kapsamlı bir toplantıda yapacağız. Elazığ ne yapabilir, bu alanda ne adımlar atabilir? İnşallah bunu değerlendirmiş olacağız ve yol haritasını çizmiş olacağız” ifadelerini kullandı.