Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü Altundiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bizlerin emekçi kadınların günü diyerek, “Kadınlar her zaman Anadolu topraklarında ailenin temel taşı olmuştur. Bu kadınlar her zaman üretime, yönetime katılma imkanına sahip olmuştur. Bir ülkede kadına verilen değer, toplumsal gelişme çabalarının etkin ve çok önemli roller almasında karşımıza çıkmaktadır. Hiçbir ülke kadınların emeği ve katkısı olmadan gelişmez ve bir adım ilerleyemez. Toplumda kadınların yeri ayrı bir önem arz etmektedir” dedi.

“KADINLARIMIZ KURTULUŞ SAVAŞI’NDA DA, 15 TEMMUZ’DA DA KENDİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Altundiş konuşmasına şöyle devam etti: “Anadolu’mun her bölgesinde Kurtuluş Savaşı döneminde olsun, 15 Temmuz döneminde olsun her zaman kadınlarımız kendilerini farklı bir şekilde göstermişlerdir. 15 Temmuz’da direksiyona çıkıp direnişe baş göstermiş kadınlar toplumumuzda yer almıştır. Kadınlar sadece evde değil, üretimde ve her zaman kendilerini daha fazla kabul ettirebilmeleri için devletin pozitif ayrımcılıklarından da iyi bir şekilde faydalanmalıdır. Bunlar yatırımlarla olur. Bizim verdiğimiz desteklerle, toplumdaki statüsüyle  bunlar her zaman gösterilmektedir.

“KAPIMIZ BÜTÜN KADIN YATIRIMCILARA VE GİRİŞİMCİLERE AÇIKTIR”

Bir kadın olarak bu mücadelenin içerisinde yer aldığım için gurur duymaktayım. Bizlerin kapısı bütün kadın yatırımcılar ve girişimcilere her zaman açıktır. Fikirlerini yatırıma dönüştürebilecek her çalışma için ben ve bütün personel arkadaşlar ilgilenmek için görevliyiz. Elazığ’da kadın yatırımcımız toplamda 27 adet. Buradaki 27 yatırımcımızda toplam desteklediğimiz hibe tutarı Bahis Siteleri 24 milyon liralık bir rakam. Bu sevindirici bir rakam ama yeterli değil. Amacımız kadın yatırımcılarımızı ve bu pozitif ayrımcılık denen bu ilkeyi göz önünde bulundurarak, Elazığ ilindeki bütün yatırımcılarımızı kurumumuza davet ederek, ellerindeki fikirleri hayata geçirerek, hem Elazığ ekonomisine hem ülke ekonomisine bir yatırım olarak sağlamak. Bizim şu an aramızda kadın yatırımcılarımız var. Bunlar diğer kadınlar için örnek teşkil etmektedir. İnşallah bütün kadın yatırımcılarımızın sayısı Elazığ’da ve bütün ülkede artar. Emekçi kadınlar gününüzü kutluyorum.”