“ELAZIĞ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ OLARAK BİRİNCİ OLDUK”

2016 yılında önemli çalışmalara imza atıldığını anlatan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, “2016 Aralık ayında IPARD’IN kapanışını tamamladık. Toplam 42 il koordinatörlüğü arasında3. Sıradaydık. 170 milyon TL tutarında Avrupa Birliği hibesi dağıttık, 63 projeye destek verdik. Bu yatırım sonunda ödeyeceğimiz hibe tutarı da 60 milyon TL tutarında. Bu tutarla da 42 il arasında Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak birinci olduk ”dedi.

“EYLÜL’ÜN 28’İ İTİBARİ İLE PROJELERİN TESLİM ALINMASINI BİTİRECEĞİZ”

TKDK Elazığ Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, “Şimdide IPARD’ın ikinci çağrı programına çıktık. Bu sektör 103 diye tabir ettiğimiz et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri. Biz bu tedbir kapsamında 3 milyon Euro’ya kadar destek veriyoruz. Eylül’ün 28’i itibari ile projelerin teslim alınmasını bitireceğiz. Şu an projeler başvuru sahipleri tarafından inceleniyor. Biz 103 tedbirinde et, sür, meyve, sebzede kullanılan paketlemede, su ürünleri işleme tesislerine destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNALIM”

Yılmaz, TKDK’ın desteklerinden faydalanmak isteyen girişimcilere önemli çağrılarda bulunarak, “Projelerden faydalanmak isteyenler öncelikle bir gelsin, görüş alışverişinde bulunalım. Kafasında projesi olan başvuru sahiplerini kurumumuzda ağırlamaktan memnun oluyoruz. Gerekli bilgileri verelim. Paketler şu an hazırlanıyor, proje hazırlığına başlıyorlar. Biraz uzun bir süreç” diye belirtti.

“SIRALAMA KRİTERLERİNE TAKILMADAN UYGUN BİR ŞEKİLDE YATIRIMLARA BAŞLARLAR”

Yatırımcılara da seslenen TKDK İl koordinatörü Yılmaz, “42 il koordinatörlüğünde çok fazla proje talebi beklemiyoruz. Geçen dönemde birinci çağrıda uygulama kriterlerinin bu dönemde uygulanmayacağını ön görüyoruz. Yatırım fikri olan başvuru sahipleri için uygun bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Sıralama kriterlerine takılmadan uygun bir şekilde yatırımlara başlarlar” diye konuştu.

Kurumun tanıtımı noktasında soru işaretleri kalmadığının altını çizen Yılmaz, büyük hizmetler yapıldığını ve başvuru sahiplerinin de desteklerden ve projelerden memnun olduğunu söyledi.