TKDK’dan Elazığ’a 31 Milyon TL’lik Sözleşme Hazırlığı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, kırsalı kalkındıran modern ve çevre dostu işletmelerin kurulumuna öncülük etmeye devam ediyor.

TKDK’dan Elazığ’a 31 Milyon TL’lik Sözleşme Hazırlığı

Yatırımların erken başlaması için pandemiye rağmen proje incelemelerini hızlı bir şekilde sürdüren TKDK, 9. Çağrı 3. Grup sözleşmeye hak kazanan projeleri yayımladı.

Bu grupta, Elazığ’da yaklaşık 31 milyonluk yatırımla 17 proje daha hayata geçecek.

Kurulduğu günden beri Elazığ’ı IPARD fonlarına boğan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü,9. Çağrı 3. Grupta yer alan 17 projeyle yaklaşık 31 milyon TL tutarında yatırımın yapılması için sözleşme hazırlıklarına başladı.

YILMAZ: KALAN PROJELERİMİZ İLE DE YATIRIM SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAĞIZ

Otuz günde Elazığ’a 49 projeyle 74 milyonluk yatırım yapılacağına açıklayan İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, IPARD fonlarından en verimli şekilde faydalanmayı hedef edindiklerini belirterek, “Yeni açıklanan 9. Çağrı 3. Grupta Elazığ’ın 17 projesi var. 17 yeni proje demek 17 adet AB standartlarında modern üretim-işleme tesisinin kurulması demek, 31 milyonluk yatırım demek, yaklaşık yüz milyon TL lik ekonomik hareketlilik ve yüzlerce istihdam demektir. Yine bu yatırımları yaptırırken yatırımcıya 18 milyon TL hibe vermek demektir. İkinci grupta 18 projeyle 27 milyon TL’lik yatırım, birinci grupta ise 14 projeyle 16 milyon TL’lik yatırım sözleşmesi imzalamıştık. Bu güzel yatırımların üretim ve istihdam yolunda ki ömürlerinin uzun olacağına inanıyorum. Bu yatırımların en kısa sürede üretime geçmesi için yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu grupta açıklanan projelerimizin 11 adedi broiler tesisi, 3 adedi kırmızı et üretim tesisi, 2 adedi süt üretim tesisi ve 1 adedi su ürünleri yetiştiriciliği tesisidir. Bu projelerimize yatırım sonunda verilecek destek miktarı ise 18 milyon TL olacaktır. 9. çağrı kapsamında sunulan diğer projelerimizin incelemesi devam etmektedir. İnşallah en kısa sürede kalan projelerimiz ile de yatırım sözleşmesi imzalayacağız” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BUNLARIN DEVAMINI GETİRECEĞİZ

Sertaç Yılmaz, “Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak yapılan çalışmaların yatırımcıya en sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için kurum personellerimiz ile heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Bizim için tamam ifadesi hiçbir zaman yoktur, her zaman devamı gelecek projelerin takipçisi ve uygulayıcısı olacağız. Bu yatırımları gururla sıralarken ana hedefimiz daima sürdürülebilir yatırım ve süreklilik sağlayan istihdam oluşturacak çok sektörlü üretim zincirini oluşturmaktır. Yatırımcılarımızın bir kısmı daha önceden TKDK projeleriyle çalışmış ve bu çalışmalarda kurumsal ciddiyetimizi ve güvenimizi görünce kendilerinin de proje fikirleri oluşmuştur. Allah’a şükür şimdiye kadar devletin veren elini iyi temsil edebildik. İnşallah bundan sonra da tüm paydaşlarımızla birlikte bunların devamını getireceğiz. Her yatırımcının fikri önce hayaldir. Bu yatırım hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için, yatırımcılarımızın TKDK desteklerinden hızlı bir şekilde sonuç alabilmesi için pandemi sürecine rağmen mesaiye kalıp proje incelemesi yaptık. Özverili çalışmalarından dolayı mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmalarımızın takipçisi olup yine bizleri her zaman içtenlikle dinleyen ve çözüm noktasında katkı sunan Sayın Bakan Yardımcımız Hadi Tunç’a, katıldıkları her toplantıda TKDK yatırımlarının önemine dikkat çeken Sayın Valimize ve Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine proje hazırlık aşamasında bürokrasiyi hızlı işleten tüm kamu kurumlarımıza yatırımcılarımız ve Koordinatörlüğüm adına teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman ifade etmekten sıkılmadığım “ Bir gün herkes TKDK desteklerinden dolaylı da olsa faydalanacak” inancıyla 3. Grup ta yer alan 17 adet projemizin Elazığ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HARPUTLU
HARPUTLU - 3 yıl Önce

MAŞALLAH, ELAZIĞ'A BÖYLE YATIRIMLAR YAPILMALI VE TÜM KESİMCE DESTEKLENMELİDİR.

SIRADAKİ HABER

banner137