TMO Bölge Müdürlüğü Elazığ'ın Hakkı

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatını kuracak. 12 şehirde bölge müdürlüğü düzeyinde yeniden yapılanmaya gidilecek. Elazığ’ın tarım potansiyeli ve jeopolitik durumu göz önüne alındığında; bölge müdürlüğünün Elazığ’da kurulması gerektiği savunuluyor.

TMO Bölge Müdürlüğü Elazığ'ın Hakkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 6 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 2019/373 Sayılı “Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadro ve Pozisyonların İptal ve İhdası Hakkında Karar” ile, aralarında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğu kurumun kadro yapısında değişikliğe gidildi.

 

12 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında yapılan değişikliklerden biri de Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü için 12 Bölge Müdürü ve 24 Bölge Müdür Yardımcısı kadrosu ihdasını öngörüyor.

Bu düzenleme, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının 12 ilde kurulacak Bölge Müdürlüğü düzeyinde yeniden yapılanmasını ve 12 TMO Bölge Müdürlüğü kurulması anlamına geliyor.

 

12 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİRİ ELAZIĞ’DA OLMALI

12 bölge müdürlüğünün hangi şehirlerde kurulacağı merak konusu olurken; bu şehirlerden birinin Elazığ olması gerektiği savunuluyor.

Elazığ’daki tarımsal çeşitlilik ve geniş ovalar göz önüne alındığında bölge müdürlüğünün Elazığ’da kurulması gerektiği belirtiliyor. Bölge Müdürlüğü’nün Elazığ’da kurulması gerektiğine dair bir diğer neden ise Elazığ’ın diğer çevre şehirlere olan yakınlığı ve jeopolitik durumu gösteriliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Caner
Caner - 4 yıl Önce

AKP döneminde kurulan hangi Bölge Müdürlüğü Elazığ'a kurulmuş ki buda kurulsun. Kalkınma Ajansı, BTK Bölge Müdürlüğü, Gümrükler Bölge Müdürlüğü, Bölge Adliyesi, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, TUİK Bölge Müdrlüğü, yada Sivas ve Malatya ya ikinci Üniversite Kurulurken Elazığda hazır Kesikköprü kampüsü hazırken, Mardin Ordu Muğla gibi 14 şehir Büyükşehir yapılırken Elazığ yapılmadığı gibi,

Mehmet
Mehmet - 4 yıl Önce

Yine Bölge Müdürlüğünü Malatya kapar, bizim siyasilerde milletvekilliğinin devamını kapar....

Ulvi
Ulvi - 4 yıl Önce

Sizce 2. Özal dönemini yaşayan Malatya mı olur. Yoksa her kurulan yeni Bölge Müdürlüğünde Malatya ya bağlanan Elazığ mı? Elazığ'a kurulacak Sütaş'ı kendi memleketine taşıtan, döneminde kurulan Kalkınma Ajansını da Malatya ya kurduran eski Bakanı memleketine gitmek için geldiği Elazığ Havalimanında kahraman gibi karşılayanların söz sahibi olduğu bu memlekete hiçbir bölge Müdürlüğü kurulmaz

ahmet2323
ahmet2323 - 4 yıl Önce

Rant sağlayacaksa bizim mv'ler uğraşır yoksa yerlerinden bile kıpırdamazlar. Yazık oy'una sahip çıkmayan halka da yönetciye de...

Kral 23
Kral 23 - 4 yıl Önce

Malatya alır Elazığ sahipi yok milletvskilleri yatıyor

Tekin
Tekin - 4 yıl Önce

AKP geldi Malatya Paris oldu Elazığ köy oldu. Aziz Elazizliler denerek Elazığ uyutuldu... CANER’in dediği oldu...

İzzet
İzzet - 4 yıl Önce

AKP dönemi başladığında Elazığ Birinci Teşvik Yasası kapsam dışında bırakılarak Malatya ya avantaj sağlıyor bugüne dek her her her konuda kolluyor,,,, Aziz ve güzel Elazizliler de bol bol bunlara sebep olanlara oy veriyor oy veriyor.

Derebeyleri
Derebeyleri - 4 yıl Önce

Malatya nın hakkı. Malatya Büyükşehir hak Malatya nın. İnşAllah da Öyle olur. Küçücük Elazığ da fazlasıyla bölge müd. var.

ahmet2323
ahmet2323 @Derebeyleri - 4 yıl Önce

malatya'nın büyümesi pardon devletin ayrımcılığı sayesinde büyütülmesini en iyi ifade eden deyim; el şeyi ile gerdeğe girmek...

Cezmi
Cezmi @Derebeyleri - 4 yıl Önce

Malatya ve Elazığ aynı büyüklükte şehirler, Elazığ ı görmemişsen google earth dan bak karşılaştır. Büyükşehir yapılan 14 il dersen 4 tanesi hariç geri kalan 10 tanesi Elazığ dan daha küçük hatta daha önce yapılmış Sakarya ve Erzurumda Elazığdan daha küçük şehirler. Zaten Büyükşehir yasasıda başlı başına eleştiriye çok açık


SIRADAKİ HABER

banner137