TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Başkan Arslan’dan TOGG Tesislerine Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve oda borsa başkanları TOGG Gemlik tesislerini ziyaret etti. Ziyarete Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Başkan Arslan’dan TOGG Tesislerine Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa Başkanları ile TOGG Gemlik Tesislerinde bir araya geldi.

TOGG’nin serüveninin ve geldiği noktanın değerlendirildiği toplantıya Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da katılarak, tesiste Başkan Hisarcıklıoğlu ile birlikte incelemelerde bulundular.

60 YILLIK RÜYA BİTİYOR

TOGG Gemlik tesislerinde Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa Başkanlarına Türkiye’nin Otomobili TOGG’un serüvenini ve geldiği nokta hakkında bilgiler verdi. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş da bir sunum yaparak TOGG otomobili ve e-mobilite sistemi hakkında bir sunum yaptı.

Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursa’da gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: TÜRKİYE’NİN ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR

Başkan Hisarcıklıoğlu Oda/Borsa Başkanlarını hitaben yaptığı konuşmada “Bursa, bizlere Osman Gazi'nin emaneti bir şehirdir. Tarihimize kaynaklık etmiş, ekonomimize değer katmış, ülkemiz için daima değer üreten yapıda olmuş bir şehirdir. Anadolu’nun sanayileşmesi de buradan başlamış, Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi, 1960’lı yıllarda Bursa TSO liderliğinde hayata geçmiştir. Bugün de nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge ve inovasyon odaklı, yüksek katma değere sahip üretimi, lojistik imkanları ve ileri teknolojiye dayalı ihracat yapısıyla, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelmiştir. Otomotiv, makine ve tekstil başta olmak üzere pek çok sektörde, Türkiye’nin üretim merkezine dönüşmüştür. İşte tüm bunların bir sonucu olarak, 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyamızı da, Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Hisarcıklıoğlu yapılan konuşmaların ardından TOGG üretim tesisini Oda/Borsa Başkanlarıyla birlikte gezerek tüm süreçler hakkında TOGG CO’su Gürcan Karakaş’tan bilgiler aldılar.

ARSLAN: ÜLKEMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI

Tesisleri Başkan Hisarcıklıoğlu ile birlikte gezen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan TOBB öncülüğünde Türkiye’nin otomobili TOGG’un geldiği noktanın ülkemiz ve iş dünyası adına gurur verici olduğunu belirterek, “Türk iş dünyası üretimin her alanında dünya ile rekabet edebilirliğini bu yatırımla ve ortaya çıkan ürünle bir kez daha göstermiştir. TOGG 29 Ekimden sonra seri üretime geçiyor. 2023 yılı ilk yarısında ise artık ülke genelinde yollarda olacak. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgi göstereceğine inanıyorum. Çünkü TOGG yeni nesil bir otomobil olarak gerçekten göz kamaştırıcı bir tasarıma ve donanıma sahip. Değerli Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nu ve tüm TOGG yönetimini ve çalışanlarını yürekten kutluyoruz. Oda/Borsa Başkanları ile birlikte inceleme fırsatı bulduğumuz tesisin tüm süreçlerinden gerçekten gurur duyduk. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137