TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ETSO Başkanı Asilhan Arslan’la bir araya geldi.

“ÜLKE EKONOMİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜTEN BİR CAMİA”

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Ülkemizi ve camiamızı en iyi şekliyle temsil eden, sürekli çitayı yükselten bizleri şereflendiren, onurlandıran bir yönetimle bugüne kadar hizmet ettiklerinden dolayı biz Rıfat Bey’e ve şahsına ve kendi yönetimine şükranlarımızı sunuyoruz. Hitap ettiğimiz camia ülkemizin dinamosu olan ekonomisini en iyi şekliyle yürüten en yüksek hacimdeki bir camia. Ve bu camia ülkemizin var olması için uluslararası arenada en iyi şekliyle temsil edilmesi ve yer alması için ciddi mücadeleler veriyor ki biz onları en yakinen müşaade ediyoruz. Tekrardan kendilerine ilimize geldiği için, bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ZOR SEÇİMLERİ ATLATTINIZ ALLAH HAYIRLI ETSİN”

ETSO Başkanı Arslan’a ve yönetimine yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin en demokratik kurumu içindesiniz. Yaşadınız hep beraber. Tabandan seçilerek, seçile seçile en üste doğru çıkıyorsunuz. Bu işi de hepiniz en iyi şekilde yaşadınız. Demokrasiyi en çok işleyen kurum işte bulunduğunuz kurum. Zor seçimleri atlattınız Allah hayırlı etsin. Görevimiz şu bu makamlar alma makamı değil, bu makamlar verme makamı. 4 yıl boyunca Elazığ’ımıza ilave ne katabiliriz, nasıl zenginleştiririz, büyük bir imkanınız var. Bu makamdaki bu koltuktakilerin. Tabi böyle bir Belediye Başkanınızın olması da sizler açısından büyük bir şans. Sayın Başkanımızla biz Ankara’da beraber çalıştık. Şimdi sağ olsun Elazığ’a katkı sağlıyor. Özel sektör açısından büyük bir şans böyle bir Belediye Başkanınızın Elazığ’da olması” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’DA MÜTHİŞ POTANSİYEL VAR”

Bu bir bayrak yarışıdır diyen Hisarcıklıoğlu, “Bu bir bayrak yarışı, demokrasi geçmişten bugüne ve geleceğe doğru gidiyor. Onun için bütün mesele, hepimizin görevi Elazığ’ı zenginleştirmek. Elazığ’da müthiş potansiyel var. Elaimizin altında çalışkan insanlarımız var bir kere işin başında. Müteşebbis insanlar var. Eğer bunları iyi motive edebilirsek, iyi yol gösterebilirsek bundan Elazığ kazanır, Türkiye kazanır” dedi.

“BİZLERİN GÖREVİ SİZLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Şu anda şehri şehir yapan, şehrin zenginliğinin lokomotifi olan ekiple birlikteyiz. Siler ne kadar güçlüyseniz, sizler ne kadar daha çok üretim yapıyorsanız ne kadar daha çok istihdam sağlıyorsanız o şehir o kadar güçlüdür, o kadar zengindir. Bizlerin de görevi sizlerin önündeki engelleri kaldırmanın mücadelesini vermek. Onun için hep diyorum; biz sanayicimizin, tüccarımızın çözüm ortağıyız. Nerede? Problemlerin çözümünde çözüm ortağıyız, kazancınızda çözüm ortağı değiliz. Kazancınız sizin, ancak problemler bizim birlikte yol yürüyeceğimiz bir alan olacak inşallah. Bu açıdan Elazığ’ı büyütmede, Elazığ’ı geliştirmede el birliğiyle geleceğe taşımada inşallah birbirimize güç vereceğiz. Ben tekraren teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MALATYA PROGRAMI İÇİN GELDİK”

Konuşmaların ardından Malatya’ya gitmek için müsaade isteyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Seçimi aldıktan sonra Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bana ziyarete gelmişti. Ben de Malatya’ya ya gelmişken hemen Asilhan’a hayırlı olsun ziyaretine geleyim dedim. Biz bugün Cumhurbaşkanımızla beraber Malatya’dayız. Malatya programı için geldik. Hemen hızla döneceğim. Eğer müsaade ederseniz bayram sonrası böyle zaten kuru kuruya misafir ağırlanmaz. Ancak bunu Kayserililer yapar. Haberiniz olsun. Bizim Kayseri’ye yakışır. İnşallah Elazığ sofrasında bayram sofrasında geniş sohbet etme fırsatımız olsun inşallah” diye kaydetti.