TOÇ Bir Sen İl Divan Toplantısı yapıldı.

TURSUN: ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLIYORUZ

TOÇ Bir Sen Elazığ Şube Başkanı Muhammed Fatih Tursun, “Merhum Mehmet Akif İnan başta olmak üzere bu bayrağı onur ve izzetle taşıyan bizler yapıcı ve inşacı kimliğimiz ile sorunların parçası değil, çözümün paydaşı olma yolunda ilerlemekteyiz. Birlikte yaşama kültürünü hep canlı tutmaya çalışıyor, ayrıştırıcı değil birleştirici tutum içinde olup ötekileştirmeden herkesi kucaklıyoruz. Stratejilerimizi oluştururken ve eylemlerimizi gerçekleştirirken hiçbir zaman hep ben kazanayım yaklaşımında olmayıp hep kamu çalışanlarının ve üyelerimizin kazanacağı yol ve yöntemler izlemekteyiz” dedi.

ÇETİNER: BÖLGEMİZE GELMELERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gündeminde Diyarbakır’da nöbet tutan anneler olan Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise, “Sayın genel başkanıma Diyarbakır gibi bir bölgede, bu bölgemizde yaklaşık 40 yıldır devam eden terörden dolayı evlatlarını teröre kurban veren ve bugün onların acısını dindirmek, onların yanında olmak için Diyarbakır’da ki annelerin yanında olma gibi bir hassasiyet göstererek bölgemize gelmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer STK’lardan da aynı duyarlılığı hepimizin arzuladığını burada belirtmek isterim. Malum bu ülkede harf inkılabı oldu. İnsanlarımız sabah uyandığında cahil. Elazığlı Haydarpaşa Garına gidiyor, Elazığ’ın ismi Mamüratül Aziz. Biletçi bunu yazamıyor bir türlü ama Adana kelimesini kolay bellemiş.  Adana’ya gitsen olmaz mı demiş” diye kaydetti.

KARAHAN: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan’da, “STK’lar bizim en büyük paydaşlarımızdır. Bizlerde bu paydaşlarımızla her anlamda birlikte olma, birlikte çalışma ve birlikte kararlar verme gayreti içindeyiz. Bugünde TOÇ Bir Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenecek olan divan toplantısında mutlak suretle bizlere rehberlik edecek, bizleri kolaylaştıracak çok güzel kararlar çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Dolayısıyla bizlerde bu konuşulacak olan kararları sahada uygulamak, bunu verimli hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAHŞİ: KAMU İŞVEREN HEYETİ SINIFTA KALDI

Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, “Biz kamu çalışanları heyeti adına yapılması gereken bütün mücadeleyi verdik asma maalesef kamu işveren heyeti sınıfta kaldı. Bunun toplumsal sosyal maliyeti olacak elbette. Biz şu anda alandan sizden beklentimiz, talebimiz bu sorunlu olan yasanın, sorunlu olan masanın biran evvel düzeltilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması, kamu işveren heyetinin karşımızdaki masanın karşısındaki muhatabımızın biran evvel yasal düzenleme ile kim olacağının belirlenmesi, hakem heyetinin bir noter tasdik makamı değil, bit hükümet heyeti değil, adil, eşit sayılarda olması ve bunun biran evvel yasal düzenlemeye kavuşturulması” ifadelerine yer verdi.

ÖZTÜRK: MÜCADELEMİZİ HEP BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Sözlerine Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını Diyarbakır’daki annelere destek olun çağrısı ile başlayan TOÇ Birsen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, “Türkiye’de ki tüm STK’lar, o anaların yanında yer alamaya, onları ziyaret etmeye davet ediyoruz. Kıymetli kardeşlerimiz, bizler Memur Sen ailesi olarak, çeyrek asırlık bir mücadelenin bugünkü temsilcileri olarak özellikle som yıllarda yaşanmış olan toplumsal olaylarının kurulduğumuz günden bugüne aynı kararlılıkla mücadelemizi devam ettiriyoruz. Sadece bir toplu sözleşeme de bu süreç bitti, olduğu yerde bırakalım değil, aynı maddeleri, aynı talepleri aynı maddeleri ısrarlı bir şekilde kazanıncaya kadar çalışanlara kazandırıncaya kadar mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” dedi.