Toç Bir Sen’den Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Toç Bir Sen Kadın Kolları düzenledikleri programla üyelerinin kadınlar gününü kutladı.

Toç Bir Sen’den Kadınlar Günü Etkinliği

Toç Bir Sen Elazığ Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenleyerek, üyelerinin gününü kutladı.

Kültür Park Mamuratül Aziz Salonunda düzenlenen programa, Toç Bir Sen’e üye kadınlar katıldı.

AKGÜN: KADIN VARSA DEMOKRASİ VAR

Toç Bir Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Tuğçe Dilşad Akgün, kadının toplumdaki önemine değinerek, hayatın şekillendiği tüm alanlarda kadınların daha aktif olması gerektiğini kaydederek, “Ülkemizde 100’ü aşkın Sivil Toplum Örgütü ile var olan demokrasini toplumsal ahengimizin ve kalkınmamızın sivil irademizin devamı için kadın varsa demokrasi var diyoruz”dedi.

DURSUN: İDEOLOJİK BAKIŞIN BİR ÜRÜNÜDÜR

Toç Bir Sen Elazığ Şube Başkanı Muhammed Fatih Dursun’da kadınların kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zamanda devletin kurtuluşunda yer aldığını belirterek, “Kadınların mağdur edildiği her olumsuz olayı, kadın özgürlüğü ve kadın hakları mücadelesi perdesi arkasında dine, geleneğe, medeniyete tasavvurumuza fatura edilmesi nedeni ise bu ideolojik bakışın bir ürünüdür. Toplumsal kamplaşmayı artıran tüm bu söylemlerde insan hakları merkezli yaşanabilir bir dünya için kadını toplumdaki gücünü güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorundayız” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 18:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137