TOKİ Başkan Yardımcısı Karabayır, Açıklama Yaptı

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, Elazığ’da inşaatları devam eden binalarla ilgili yaptığı açıklamada “Yıl sonuna kadar yaklaşık 8 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Karabayır, Açıklama Yaptı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için 17 bin 800 konuttan oluşan projeyi hayata geçiriyor.

6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde, yıkılan veya ağır hasar gören evlerin yerine yapılması planlanan yaklaşık 20 bin konuttan inşasına başlanan 17 bin 800 konutun yapım çalışmaları devam ediyor.

“6 AYDA 17 BİN 800 KONUTUMUZUN YAPIM AŞAMASINI BAŞLATTIK”

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, Evleri yıkılan vatandaşların derdine derman olmak için başlatılan toplu konut projeleri kapsamında ilk temeli şubat ayında 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Apartmanı'nın bulunduğu Sürsürü Mahallesi'nde attıklarını ifade etti. Karabayır, “6 ay gibi kısa bir zaman diliminde Sürsürü Mahallesi'ndeki toplu konutlarımızı bitirdik, teslim aşamasına getirdik. Yine 6 ayda 17 bin 800 konutumuzun yapım aşamasını başlattık. Konutlarımızın inşası büyük bir hızla devam ediyor” dedi. Karabayır, Bakan Kurum'un da çalışmaları titizlikle takip ettiğini belirterek, sadece konut değil, 824 iş yeri, 12 cami, her mahallede birer fırın yapmak suretiyle konut ihalelerinin içerisine sosyal donatıları da dahil ettiklerini dile getirdi.

“YIL SONUNA KADAR YAKLAŞIK 8 BİN KONUTU TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Depremzedelerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi adına pandemi sürecinde şantiyelerde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayarak işlerin zamanında bitirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlatan Karabayır, kentte Bizmişen, Yemişlik, Akçakiraz, Gümüşkavak, Yazıkonak, Karşıyaka, Çatalçeşme, Mustafa Paşa, Rüstem Paşa ve Abdullah Paşa mahallelerindeki konut projelerinin tamamlanma sürecinin planlanan program dahilinde sıkıntısız devam ettiğini ifade etti.

Karabayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "İhalesini gerçekleştirdiğimiz ve yapımına başladığımız 17 bin 800 konuttan yıl sonuna kadar yaklaşık 8 binini teslim etmeyi planlıyoruz. Diğer kalan konutları da önümüzdeki yılın ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında teslim edeceğiz. Burada önemli olan depremin üzerinden bir yıl geçmeden konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bu 8 bin konutu yıl sonuna kadar teslim etmemiz şehirde büyük bir rahatlama sağlayacak. Sonrasında yine Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimizin talimatı doğrultusunda şehrin ne ihtiyacı varsa konut, sosyal donatı, okul, her ne olursa arkamızda devletimizin gücüyle TOKİ yapacaktır. Çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz."

“TÜRKİYE'DE ŞU ANDA TOKİ ELİYLE İL BAZINDA YÜRÜTÜLEN EN BÜYÜK RAKAM”

Karabayır, kent merkezinin yanı sıra depremden en çok etkilenen Sivrice, Maden ve Baskil ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde de vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çelik konstrüksiyon evler yaptıklarını belirtti. AFAD tarafından hak sahipliği süreci tamamlanan konutlarda ihaleye çıkmak suretiyle yaklaşık 750 konutun yapım işini başlattıklarına, her alanda devletin tüm imkanları ile depremzedelerin yanında olduğuna işaret eden Karabayır, "Toplu Konut İdaresi olarak bugüne kadar Elazığ'da yaptığımız ihalelerin toplam bedeli yaklaşık 5 milyar lira. Bu yatırımlar daha sonra da devam edecek. Söylediğim rakam bugüne kadar yapılan ihalelerin bedeli. Bundan sonra planlananlar bunun üstüne gelecek. Bu miktar Türkiye'de şu anda TOKİ eliyle il bazında yürütülen en büyük rakam. Bu da devletin, Cumhurbaşkanımızın, hükümetin Elazığ'a ne kadar öne verdiğinin bir kanıtı” dedi.

“ELAZIĞ DAHA GÜVENLİ VE MODERN BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Karabayır, depremde yıkılan ya da hasar gören binaların yaşça büyük, eski yapı usullerine göre yapılmış, dayanıklı olmayan yapılar olduğuna dikkati çekti. Bugün yapılan konutların depreme dayanaklı, radye temelli, betonarme perdeli, tünel kalıp sistemiyle yapılan, ısı ve ses yalıtımı, asansör ve benzeri donatıları olan, çevre düzeni ile daha modern konutlar olduğunu vurgulayan Karabayır, "Kentte yapılan bu yatırımların diğer en önemli özelliği de önceki depremlerde yapılan yatırımlar genelde rezerv konut alanları belirlenerek şehir dışında, şehire yakın yerlerde yapılıyordu. Burada işin zor kısmı göze alınarak yerinde dönüşüm de yapılıyor. Abdullah Paşa, Rüstem Paşa, Mustafa Paşa, Sürsürü, Karşıyaka buralardaki vatandaşın kötü ve dayanıksız evleri yıkılarak, yerlerine daha konforlu daha modern bir şekilde hayatlarını yaşayabilecekleri evler yapılıyor. Bunun Elazığ'a önümüzdeki senelerde hem ekonomik hem de sosyal olarak geri dönüşü olacağına inanıyoruz. Elazığ daha güvenli daha modern bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Buraya misafir olarak gelecek insanlar, Elazığ'a Malatya, Bingöl ya da Diyarbakır yolundan girdikleri zaman şehirdeki değişime hayretler içerisinde bakacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şaka mı?
Şaka mı? - 4 yıl Önce

Toki konutunu alana dolap mı hediye ediyorlar? Adam açmış kapıyı yatak odası dolabın içini kontrol ediyor? Dolabı örnek daireye koymuşlar. Toki ile dolabın ne alakası var? Eksik imalatları kontrol edin. Elazığ memursen 1 ve 2.etapta elazığa attığınız kazıkları herkes biliyor. Memursen 2.etabın milyon liralık eksik ve arızalı imalatları var. 5 sene geçti.

Yb
Yb - 4 yıl Önce

Gayet güzel olmuş,çok beğendim sağlam ve düzenli yapılaşma emeği geçenlere teşekkürler.umarım çok kısa sürede tamamlanır hak sahibi olanlara teslim edilir inşallah

Haydar
Haydar - 4 yıl Önce

Devletimizle gurur duydum.Eskiden beskatli 10 daireli bir bina enaz 2 sene sürerdi.Allaha şükür bu günleri de gördük.Iki odalı çatı katında kiraya kalıyoruz,bunun sıkıntısından haberi olmayan gafil halk düşmanı,kalbinde zerre insan sevgisi olmayan fitneciler hala kin nefret saciyorlar.Biz ise , başımızı sokacak,bize ait küçük büyük demeden minnetten kurtulmak için çırpınıyoruz.Ne diyelim ALLAH'CC.ıslah etsin.

Ogün
Ogün @Haydar - 4 yıl Önce

Aynen Haydar. Eskiden yağ kuyruğu vardı, ekmeği karneyle alıyorduk falan... 21. yüzyıldayız. Farkında mısın?

HahaHaydar
HahaHaydar - 4 yıl Önce

Haydar ağabey eskiden akıllı telefondan haber okuyup yorum yapmak da yoktu. Şimdi sakin ol ve telefonu yere bırak ve bir daha asla kullanma. İnsanlar uzayda yaşam alanı oluşturabilecek kadar teknoloji gelişmişken bırak da eskiye nazaran inşaatlar daha hızlı yapılsın.

23
23 - 4 yıl Önce

SEVGİLİ HAYDAR BELLİ Kİ SADECE A HBR VE A TV İZLİYORSUN. ARTIK İZLEME. UÇTUĞUMUZ FALAN YOK. SENE 2020 OLMUŞ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN NE KADAR GELİŞTİĞİNİN FARKINDA DEĞİLSİN GALİBA. ESKİYİ UNUT ESKİ YOK ARTIK.

Mehmet ali Üstündağ
Mehmet ali Üstündağ - 4 yıl Önce

100 bin sosyal konut ne aşamada onu uğrenmem munkunmu

Ercan_23
Ercan_23 - 4 yıl Önce

Peki Elazığ lı Vatandaşlar olarak bizler küçücük g.t kadarlık evler yapın mı dedik benim ev 4+1 idi ve yirmi yıllık bile değildi

Mav
Mav - 4 yıl Önce

Şimdide 8 bin konutu mu sadece yıl sonuna teslim ediyosunuz diğerleri beklesin hala konteynirda sıkıssın öyle

Kül kül
Kül kül @Mav - 4 yıl Önce

Konteyner de 1700 kişi var. Sıkıntı yapma. Yapılan evler yeter onlara. Zaten hepsi ev alamaz. Yapılan evlerin %30unu deprem mağdurları alır. Geri kalanları onlar adına zenginler alır.Herkesin gücü o taksitleri ödemeye yetmez.


SIRADAKİ HABER

banner137