TOKİ Başkanı Ömer Bulut Hasar Tespitiyle İlgili Açıklama Yaptı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Hak Sen’nin Toplu Konut İdaresi’ne yaptırdığı konutlara ağır hasar verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Ömer Bulut, konutlarda hiçbir sıkıntının olmadığını söyledi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Hasar Tespitiyle İlgili Açıklama Yaptı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Elazığ’da yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

BULUT: ELİMİZDE KONUT STOKUNUN OLMASI İSABET OLDU

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Yemişlik Bölgesi dediğimiz bölgede devam eden 648 tane konutumuz vardı. Daha önce bitirdiklerimizle beraber şu anda 1032 tane konutu burada tamamlamış oluyoruz. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılmış olan konutlarımız vardı. Orada 150 tane, burada da 250 tane rezerv konutumuz vardı. Cumhuriyet Mahallesindeki konutlarımızın bir kısmını kentsel dönüşüm için bekletiyorduk. Elimizde konut stokunun olması isabet oldu. Süratle oradaki konutlar tamamlanmıştı zaten. Buradaki konutlarda %85 seviyedeydi. Böyle bir durumla karşı karşıya gelince biz yüklenici ile konuştuk. Arkadaşlarımızı da bu yönde tembihledik. Buradaki yerel gaz, elektrik şirketleri ile belediyemizle görüşerek öncelikle teslim edebileceğimiz konutları önceliğe alarak 250 konut teslim etmek için çalışmalarımızı o yönde yoğunlaştırdık. Aşağı yukarı tamamlanmış durumda. Çevre çalışmaları tamamlandığı zaman burada da oturulabilir durumda olunacak” dedi.

BULUT: GENİŞ KAPSAMLI BİR DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILIYOR

Bulut, Sürsürü, Mustafa Paşa, Kızılay ve Aksaray Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüteceklerini kaydederek, “Sürsürü ve Mustafa Paşa bölgelerinde geniş kapsamlı bir dönüşüm projesi başlatılıyor. Bizde bu projenin içindeyiz. Bizde bu projenin içindeyiz. Bu maksatla burada rezerv konutu üretmekle birlikte yine aynı bölgelerde yerinde rezerv konutlar üretilecek. Aynı şekilde Kızılay ve Aksaray Mahallesinde, oralarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye kaydetti.

BULUT: BENİ MİSAFİR EDERLERSE BU AKŞAM ORADA KALACAĞIM

Başkan Bulut, HAKSEN Konutlarının ağır hasarlı olduğu yönündeki bilgilerle ilgili olarak da, konutlarda sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Elazığ’da bir konu gündeme geldi. TOKİ Konutlarında bir hasar oluştu diye. Ben bizzat kendim gittim ama ben incelmelerim neticesinde oluşan hasar çok kılcal noktada bir hasar. Ben kendi mühendislik bilgilerime göre bir değerlendirme yaptım ama buna ilaveten de burada kabul görmüş Fırat Üniversitemizde statik üzerine uzman bir hocamızı çağırdık, kendileri de incelediler. Kendilerinin de şöyle bir ifadesi oldu. Eğer burada sağlam değilse Elazığ’da hiçbir tane sağlam bina yoktur diye. Bende vatandaşların bu teknik güvenini aldıktan sonra oradaki vatandaşlarımıza şunu teklif ettim onlarda kabul ettiler. Ben dedim ki ben TOKİ Başkanı olarak buranın sağlam olduğunu biliyorum. Bizim projelerimiz bu yönde analiz ediliyor. Hocamızda bunu destekliyor. Beni misafir ederlerse bu akşam orada kalacağım” diye kaydetti.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
imarhaksen
imarhaksen - 4 yıl Önce

Cekic yada el sistemiyle binalarin saglamligini olcmusler saglam demisler...malatyada lazer cihaziyla olcum yapilmis bizim elazigda lazerle olcum yapuldiysa biri yoruma yazsin Allah askina.. 5 milletvekili malatyanin bir milletvekili kadar degil

SIRADAKİ HABER

banner137