8 Mart 2018 tarihinde TOKİ Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün arsasını ikinci kez ihaleye çıkaracak.

Elazığ tarihinin en büyük terör saldırısının yaşandığı 3 şehit verdiğimiz 250 gazimizin olduğu Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün arsası Konut ve Ticari alan olarak satılacak.

TOKİ’nin arsayı tekrar ihaleye çıkarması şehirdeki tartışmaları da beraberinde getirdi. Şehitlerimizin kanının olduğu yerde konut ve ticari alan yapılmasını istemeyen STK’lar TOKİ’nin ısrarla o arsayı konut alanı olarak satmak istemesine tepki göstermişti.

TOKİ’nin arsayı ihale çıkarış şekli ise kafalarda soru işareti oluşturdu. TOKİ ilk ihalede o arsa için 58 Milyon 500 Bin Lira istedi. Ancak ihaleye hiçbir firma katılmadı normal şartlarda ikinci ihalede fiyatın daha da düşürülmesi gerekiyor. Ancak TOKİ o arsanın ikinci ihalesinde fiyatı düşürmek yerine aksine 11 Milyon 656 Bin TL artırdı ve 70 Milyon 156 Bin TL’den satışa çıkardı.

Kamuoyu TOKİ’nin ne yapmak istediğine anlam vermedi ve soru işaretleri daha da artmaya başladı. Vatandaş, ihalede yapılan değişiklikle TOKİ’nin arsayı özellikle satmak istemediği ve önümüzdeki günlerde birilerine kat karşılığında arsanın verileceği iddiasını savundu.

Şimdi akıllardaki soru işareti ise 3 şehidimizin olduğu o arsaya konut ve ticari alan olarak değerlendirmek için Elazığlı herhangi bir firmanın talipli olup olmadığı. Akıllardaki ikinci soru o alana konut yapıldığı takdirde vatansever ve milliyetçi duruşu ile dikkat çeken Elazığlı vatandaşların şehit kanının olduğu o arsadan konut alıp almayacağı… Akıllardaki üçüncü soru ise o arsayla ilgili arka planda çeşitli görüşmelerin yapılıp yapılmadığı…