TOKİ Başkanlığı tarafından Elazığ merkez Bizmişem Aşağı Holpenk 2. Etap Projesi kapsamında inşa edilen toplam 665 konutun ve Cumhuriyet Mahallesi ‘277 Konut Projesi Kapsamında’ 141 konutun hak sahiplerinin konutları belirlenmek üzere kura çekimi yapıldı.

Kura çekimine AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’ta katıldı.

15 Temmuz Şehitler Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimi heyecan yaşattı.

Başvuranlar arasından konutları teslim alacakların isimleri noter huzurunda kura çekimi ile belirlendi.

Kendilerine konut çıkanlar, mutluluklarını dile getirdi.

BULUT: İYİ Kİ BİZLERDE TOKİ’YE GİTMİŞİZ BU EVLERİN YAPIMINA KATKI SAĞLAMIŞIZ

Kura çekiminde konuşan AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Rabbim kurasını çektiğiniz evleri size hayırlı etsin. Sağlıkla, mutlulukla, çocuklarınızla inşallah huzur içinde oturun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Özellikle Tüm İşçi Emekliler Dernek Başkanı Sayın Mehmet Kayabaş ve ekibine. Beni bu konuda azıcık taciz ettiler ama çok gelip gittiler. Biz onlarla defalarca TOKİ’ye gittik, bu konutların yapılması için mücadele ettik. Ama iyi ki gelmişler, iyi ki bizleri sıkıştırmışlar, iyi ki bizlerde TOKİ’ye gitmişiz bu evlerin yapımına katkı sağlamışız. Bugün bu tabloyu, bu manzarayı görünce ne kadar iyi bir iş olduğunu bir kere daha müsaade etmiş oldum. Allah’a hamd olsun devletimiz güçlü bir devlet. Artık binlerce konutu yapabilecek güce erişmiş bir devlet. İnşallah ihtiyaç oldukça bundan sonra da bunun devamı gelecek diyor bir kez daha bu kurasını çekeceğiniz evlerde huzur içerisinde sağlık içerisinde oturmanızı temenni ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

Milletvekili bulut konuşmalarının ardından TOKİ Konutları için kura da çekti.

AYHAN: VATANDAŞLARIMIZA GÜLE GÜLE OTURMAK NASİP OLUR

Cumhuriyet mahallesi 277 konut projesi kapsamında 141 konutun satışını tamamlamak için burada olduğunu belirten Proje direktörü Hüseyin Ayhan, “Elazığ Meryem Dağında 665 konutun hak sahiplerini daha önce belirlemiştik. Bugünde onların konutlarını belirleyeceğiz. İki projeyi de gezdim. Elazığ’a hayırlı uğurlu olsun. Elazığ Bizmişem projesi bayağı ilerlemiş yüzde 75 seviyesinde bitmiş bulunmaktadır. Mahallesi ve yapısı itibaren çok güzel konutlar. Vatandaşlarımıza güle güle oturmak naip olur. Cumhuriyet mahallesindeki proje yüzde 80 bitmek üzere olan bir projedir. Orada daha geniş daireler, inşaat kalitesi daha iyi evler bulunmaktadır” dedi.

YILDIRIM: ÇOK MUTLUYUZ

Meryem Dağın da 2+1 dairelerden çıktığını ifade eden Hatice Batur Yıldırım “Çok mutluyuz. Bizimde daha önce yazıldığımız da çıkmadığı zamanlar olmuştu. Şimdi bize de çıktı. Hayırlısı böyleymiş. İnşallah onlara en kısa zamanda çıkar” diye konuştu.

TUNCER: HEM İŞ SAHİBİ OLDUM AKABİNDE DE EV SAHİBİ OLDUM

Eşinin ve yeni doğan çocuğunun şansına girdiğine aktaran Uğur Tuncer ise, “Her ikisinin de ayağı uğurlu geldi. Hem iş sahibi oldum akabinde de ev sahibi oldum. Rabbim hayırlı ve uğurlu bir şekilde borcumuzu da düzenli olarak ödeyerek oturmayı nasip etsin. Cumhuriyet Mahallesinde ki 3+1 olan konutlara başvuru yapmıştım. Birinci kat çıktı hayırlısı diyelim” ifadelerini kullandı.

KAYABAŞ: 2023 YILINA KADAR ELAZIĞ DA KONUT YAPILACAK

Tüm İşçi Emeklileri Dernek Başkanı Mehmet Kayabaş, “Sayın vekilim milletvekili olmadan önce de bu çalışmalara başlamıştık. Sağ olsun kendileri TOKİ başkan yardımcısı ile beni tanıştırdı. 2011 yıllarında daha milletvekili olmadan da olduktan sonra da çok büyük emeği oldu. Ve şuan da bu müjdeyi verelim 2023 yılına kadar böyle bir karar alındı. Sayın vekilimiz aldı bu kararı, 2023 yılına kadar Elazığ da konut yapılacak. En son galericilerin oradan alınan arsadan 164 dönüm arsa önümüzde ki süreçte karar alındı konutlar yapılacak” şeklinde konuştu.

BULUT: BÖYLE BİR BEKLENTİ İÇİNE SOKMAK DOĞRU OLMAZ

Kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Böyle bir beklenti içerisine sokmak, doğru olmaz. Siyaset biraz da gerçekçi yapılmalı. Maliyetine göre taksitlendirme yapılmalı. İhale şartlarına göre taksitlendirme yapılıyor. Bu milletvekili olduğumuz günden bugüne kadar önümüze gelen konulardan bir tanesi değişik afat konularında bile, değişik zamanlarda yapılan aynı metrekarede ki konutların fiyatları değişik olabiliyor. Niye o günün ihale şartları değişik olabiliyor, malzeme fiyatları değişik olabiliyor. Öyle olunca da fiyat farklılıkları oluşabiliyor. Böyle bir beklenti içine sokmak doğru olmaz diye düşünüyorum” diye kaydetti.